Neobičan, ali efikasan trik za savršeno kuvana jaja - preporuka kuvara

29.10.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Iako nema konkretnog naučnog objašnjenja zašto ovo funkcioniše, primetili su da ovaj jednostavan trik uvek daje rezultate

Neobičan, ali efikasan trik za savršeno kuvana jaja - preporuka kuvara
Jaja, kuvana jaja - Copyright Pixabay

Nema osobe koja nije upoznata s procesom kuvanja jaja - obično ih jednostavno stavimo u vodu i nakon nekoliko minuta su gotova. Međutim, često se desi da neko jaje pukne usled prevelike toplote, a kada se to dogodi, proteini curi iz jaja, čineći vaš obrok manje zdravim nego što je bio na početku.

Profimedia
 

Ovaj jednostavan trik koristi čačkalice kako bi sprečio curenje proteina iz jaja čak i ako dođe do manjeg pucanja. Iako nije jasno zašto ova metoda funkcioniše, primetili su da uvek daje rezultate, a mnogi profesionalni kuvari je koriste. Samo je potrebno ubaciti tri do pet čačkalica u vodu zajedno s jajima i nakon što se jaja ohlade, možete proveriti da li su oštećena. Takođe je bitno napomenuti da jaja ne treba kuvati na najvišoj temperaturi kako bi imala dovoljno mesta za plutanje. Dodavanje soli i sirćeta u vodu može dodatno pomoći u sprečavanju pucanja ljuske.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike