Italijanski bloger ujedinio Balkan: Ovo je jedina objava na svetu gde se narodi bivše Juge nisu podžapali oko istorije (VIDEO)

27.10.2023

14:38

0

Autor: V. I.

Njemu je pošlo za rukom ono što mnogim političarima nije...

Italijanski bloger ujedinio Balkan: Ovo je jedina objava na svetu gde se narodi bivše Juge nisu podžapali oko istorije (VIDEO)
Copyright Profimedia

Simpatični influenser i kuvar Matija Maleri svakodnevno deli tematske recepte na svojim društvenim mrežama. Tokom oktobra je analizirao i ocenjivao sosove širom planete, pa su pratioci mogli da se upoznaju s tradicionalnim receptima Afrike, Kanade, Angole...

Međutim, jedan post sa srpskim omiljenim jelom dobio je gomilu komentara, i to pozitivnih, što je u ovakvim situacija zaista retkost. Matijas je, naime, predstavio recept za ajvar a utisci ispod su se samo nizali. Ono što je upalo u oči jeste to da je Matijas u opisu teksta izbegao da pomene zemlju iz koje ajvar potiče te je napisao:

"Ajvar! Iako mesto porekla nije baš dobro određeno, definitivno dolazi sa Balkana, a činilo se da se dobro uklapa u jesen", a na početku viedea je stavio šest zastava naroda s Balkanskog poluostrva čak što ljudima koji ga prate nije moglo da promakne.

"Baš mudro što u komentarima nisi navedeo konkretnu balkansku državu i započeo rat ", "uspeo je da budu ponosni umesto da se svađaju", "jedini put kad se Balkanci ujedinili umesto da započnu treći svetski rat"... neki su do komentara

U nastavku pogledajte Matijasov recept za ajvar, odnosno pinđur, budući da je u ovaj recept za ajvar stavio i patlidžan.

Vreme pripreme:

nekoliko sati

Sastojci:

  • 2 kg crvenih paprika
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • sirće
  • so

Priprema:

1. Paprike i patlidžan pecite u rerni da im izgori ljuska.

2. Poklopite i ostavite da se napare, pa ih oljuštite.

3. Očistite ih od peteljki i semenki i ostavite preko noći da puste višak tečnosti.

4.Procedite i iseckajte.

5. Pržite na vrelom ulju nekoliko sati da se redukuje sadržaj, Posolite i dodajte alkoholno sirće, pa dopržite još malo  

Ovom jelu dao je visoku ocenu - 89,8 od mogućih 100

Video pogledajte dole:

 

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike