Dobro pogledajte piletinu pre kupovine, a ako ima bele trakice, bolje je zaobiđite

19.09.2023

14:42

0

Autor: V. I.

Ako već nemate sreću da jedete provereno meso, bar se postarajte da znate šta kupujete u radnji

Dobro pogledajte piletinu pre kupovine, a ako ima bele trakice, bolje je zaobiđite
Copyright Profimedia

U srpskoj kuhinji piletina je maltene svakog dana na tanjiru. Vole je svi od sedam do sedamdeset sedam zbog blagog ukusa i mogućnosti da se napravi mnoštvo zanimljivih jela.

Osim što sadrži dobru dozu proteina, pileće meso je i izvor aminokiseline triptofana, aminokiseline koja je osnovni saveznik u borbi protiv depresije. Zato doktori ljudima sklonim neraspoloženju preporučuju da jedu ovu namirnicu jer će njome povćati količinu serotonina u mozgu. Osim što je zaduženo za bolje raspoloženje pileće meso je odlično i za one koji drže dijetu jer sto grama mesa sadrži samo 160 kalorija. Naravno, bez kožice. 

 
Profimedia
 

 

Međutim, nije uvek sve tako bajnom pa kad kupujete, recimo, pileća prsa trebao bi da ih prokontrolišete i ako uočite bele pruge na njima - vratite ili bacite, iako vam se učinilo da je reč o malo masnoće.

Piletina koju kupujemo u radnjama se uzgaja tako da za što kraće vremena postane što masivnija i upravo ona sarži te bele pruge.

 

@opencages Do you know where those white stripes on the chicken meat come from..? 🤯 This video is collaboration with @That’s Y #lidlchickenscandal #lidlchicken #chickenbreast #disease @lidlgb ♬ original sound - Open Cages

 

Istraživanje iz 2013. pokazalo je da je piletina prošarana belim prugicama slabijeg kvaliteta i da sadrži čak 200 posto više masti od one koja se organski uzgaja.Srećom, naučnici su podvukli da takvo meso neće da vas pošalje u bolnicu, ali bi ipak trebalo da ga izbegavate ako imate priliku da birate.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike