Pica i piletina poput onih u restoranu? Moguće je i to uz pomoć jednog vrlo jednostavnog trika!
Profesionalni kuvari otkrivaju tajnu najboljeg pečenja
Koliko puta ste pomislili kako je hrana u nekom restoranu odlična, a onda upali u depresiju jer, šta god uradili, vi nikako ne uspevate da dobijete takav ukus?
A onda ste, verovatno, mislili da profesionalni kuvari sigurno koriste marinade i začine kojima vi nemate pristup i da je, verovatno, u tome caka. Grešite - nije.
Istina je da oni sigurno imaju pristup određenim začinima i poboljšivačima ukusa koje vi sigurno nemate kod kuće, međutim, nije samo u tome tajna preukusnih jela koja pripremaju.
Naime, izuzetno je važan i način na koji pečemo meso, pite, ali i ostala jela u rerni. A zašto? Zato što, prilikom pečenja, hranu uglavnom stavljamo na rešetku koja se nalazi u rerni. Sigurni smo da vam je to dobro poznato.
Međutim, prema rečima profesionalnih kuvara, ono što će učiniti da vaše jelo bude baš kao ono u restoranu jeste jedan sasvim jednostavan trik.
Šta je potrebno da uradite?
Vrlo je jednostavno! Izvadite rešetku iz rerne i hranu pecite na dnu rerne. Profesionalni kuvari smatraju da je to najbolji način za pečenje hleba, pice, pa čak i celog pileta i ćurke. Ono što će vašem jelu dati nezaboravan ukus jeste upravo topla donja površina rerne.
Prvo proverite da li je dno rerne dovoljno jako da izdrži težinu tepsije sa hranom koju želite da spremite. Takođe, pojedine rerne na svom dnu imaju otvore, pa bi njihovo prekrivanje moglo da izazove problem.
Ovo se najčešće dešava u slučaju gasnih pećnica, pa je preporuka da, pre nego što se odlučite na ovaj korak, obavezno proverite sve informacije.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari