Savršen ukus i pahuljasta tekstura: Kako jedan neočekivan sastojak u kajgani menja sve

14.09.2023

14:18

0

Autor: K. O.

Ako vi spadate u one kojima su jaja omiljeni doručak, vreme je da isprobate ovaj sjajan trik

Savršen ukus i pahuljasta tekstura: Kako jedan neočekivan sastojak u kajgani menja sve
Copyright Printscreen/YouTube/Dastarkhan - kazakh cuisine

Priprema kajgane može biti iznenađujuće jednostavna, ali postoje kreativne varijacije u njenom receptu. Ako želite da dodate malu čaroliju i postignete još ukusniju i pahuljastiju kajganu, evo tajne koju možete isprobati.

Stručnjaci preporučuju dodavanje neobičnog sastojka koji može unaprediti ukus i teksturu - limunovog soka.

Iako se na prvi pogled čini da se limun i jaja ne slažu, ovaj neočekivani duo može stvoriti savršenu harmoniju.

Prema stručnjacima sa sajta FirstForWomen, dodavanjem limunovog soka u jaja, postižete da kajgana bude vazdušastija i ima bogatiji ukus. Ovo je rezultat interakcije proteina u jajima sa kiselinom iz limunovog soka, što doprinosi formiranju čvršće unutrašnje strukture i očuvanju mehurića vazduha.

Profimedia
 

Iako se na prvi pogled može činiti neobičnim, ovaj trik neće učiniti da vaša jaja imaju ukus limuna. Umesto toga, dobićete kajganu sa savršenom pahuljastom teksturom i obogaćenim ukusom. Isprobajte ovu jednostavnu tehniku da unapredite svoje kulinarsko iskustvo sa kajganom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike