Majstorski recept: Pripremite teleću čorbu kakvu biste zatekli u najboljim srpskim kafanama

14.08.2023

14:52

0

Autor: K. B.

Ovaj recept će vam omogućiti da uživate u ukusu teleće čorbe koja vas može preneti u najbolje srpske kafane

Majstorski recept: Pripremite teleću čorbu kakvu biste zatekli u najboljim srpskim kafanama
Copyright Profimedia

Ranije, obrok nije mogao da se zamisli bez supe ili čorbe, i često su se konzumirale kao zamena za obrok jer su sadržavale sve esencijalne sastojke za osećaj sitosti. Jedan od najprepoznatljivijih primera je teleća čorba, koja se može pronaći u svim renomiranim srpskim kafanama. Ako želite da je pripremite kao pravi majstor, ne propustite da isprobate ovaj recept.

Sastojci:

  • 2 žumanceta
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 veza svežeg peršuna
  • Sok od limuna
  • 600 g teletine (po izboru)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • Zrna bibera
  • 2-3 lista lovora
  • 2 ravne kašike brašna
  • 1 ravna kašičica slatke paprike

Priprema:

1. U šerpi zagrejte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Nakon što omekša, dodajte iseckanu teletinu na kockice i kratko je propržite.
2. Sipajte oko 2 litra vode, dodajte zrna bibera, listove lovora, a zatim i iseckane krompire i šargarepe.
3. Pokrijte šerpu i kuvajte dok povrće i meso ne postanu mekani.
4. Dodajte brašno i slatku papriku, prethodno razmućene u malo vode. Pazite da nema grudvica. Dobro promešajte i kuvajte dok ne proključa.
5. Kada je čorba gotova, isključite šporet. U posebnoj posudi, pomešajte žumanceta i kiselu pavlaku, a zatim dodajte malo soka od limuna kako biste dobili kiselkastu notu.
6. Dodajte ovu smesu u čorbu i pažljivo promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
7. Na kraju, poslužite čorbu posipanu seckanim svežim peršunom kao dekoraciju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike