Previše mešanja, premalo strpljenja: Ovo su najčešće greške koje svi pravimo kad pripremamo palačinke

31.05.2023

14:34

0

Autor: K. O.

Izbegnite zamke i napravite najbolje palačinke u životu!

Previše mešanja, premalo strpljenja: Ovo su najčešće greške koje svi pravimo kad pripremamo palačinke
Copyright Profimedia

Palačinke su omiljene širom sveta. Bilo da pravite obične, američke, da ih jedete sa slanim ili slatkim nadevima, postoje neka univerzalna pravila koja se tiču same pripreme testa.

Mnogima je to prvi recept koji su savladali i veruju da je lako, međutim, svima se "potkrada" nekoliko grešaka.

Ovo su četiri najčešće koje svi uglavnom pravimo:

1. Previše mešanja

Niko ne želi da mu testo ima grudvice, pa onda se trudimo da razbijemo baš svaku. Ipak, smesu za palačinke ne bi trebalo previše mešati ili miksati jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke na kraju biti gumene. A to sigurno nećemo.

Profimedia
 

2. Premalo strpljenja

Baš kao i svako drugo testo i ono za palačinke trebalo bi da odstoji barem na kratko. Da bi vam palačinke bile savršene, poklopite smesu i ostavite je da odstoji barem pola sata. Primetićete razliku.

3. Nedovoljno zagrejan tiganj

Ako vam tiganj nije dovoljno zagrejan, testo će se samo razliti i upiti svu masnoću kojom ste premazali tiganj. Ukoliko niste sigurni da li je vreme za prženje, možete to testirati pravljenjem male probne palačinke.

Profimedia
 

4. Prečesto okretanje

Nemojte ih okretati svaki čas. Suzdržite se dok na jednoj strani ne dobije lepu zlatnu boju. Ovo je posebno važno za američke jer mogu da se izduvaju i ostanu bez svoje mekane teksture.

Sada kada smo vas upozorili na sve potencijalne opasnosti, vreme je da napravite najbolje palačinke u životu!

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike