Recept dana: Posna španska pita mora da bude na vašem stolu i kad postite i kad ne postite - fantastična kao predjelo, doručak ili večera
Ovo je jedno od onih jela koja svaki dan učine carskim i svečarskim - a pravi se dok si reko pita
Španska pita je od onih jela koja su i fantastično predjelo, ali i lep doručak ili večera.
Poznata je kao carska pita, ali i kao španska pita jer je jako slična piti s povrćem, tradicionalnom specijalitetu iz Španije.
Ako je isečete na lepu parčad, trouglove ili kockice, možete da je poslužite i kao predjelo.
O ukusu ne moramo ništa kažemo, uverićete se sami.
Vreme pripreme:
- oko 35 minuta
Sastojci:
- 200 g posnog biljnog sira
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica brašna
- 1 šoljica kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g crvene paprike
- 100 g zelenih maslina
- 1 šoljica kisele vode
- soli po ukusu
Priprema:
1. Biljni sir narendajte, crvenu papriku i masline iseckajte na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešajte u činiji izlijte u tepsiju.
2. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Bon appetit!
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari