Recept dana: Rolovani ćevapi - obučeni u najukusniju slaninu, sočni, a pečeni u rerni, toliko su ukusni da će svi tražiti još (VIDEO)

14.12.2022

06:44

0

Autor: Z.A.S.

Priprema ovog roštilj mesa je nikad jednostavnija

Recept dana: Rolovani ćevapi - obučeni u najukusniju slaninu, sočni, a pečeni u rerni, toliko su ukusni da će svi tražiti još (VIDEO)
Rolovani ćevapi - Copyright Profimedia

Kada je roštilj u pitanju, pljeskavice i ćevapi su prave zvezde. Roštilj se priprema od mlevenog mesa i kombinacije začina.

Roštilj meso je vrlo jednostavno za pripremu, a uz ovaj recept ćete i kod kuće moći da jedete najukusnije ćevape, jer ćete ih jednostavno ispeći u rerni.

Ćevapi urolani u slaninu će biti prava slana poslastica za celu porodicu, a još i ako na to dodate vruć somun i adekvatne priloge, imaćete idealan ručak.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 tost hleb 
  • 30 ml mleka
  • 1 crni luk 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • peršun
  • 200 g slanine
Pexels
 

Priprema: 

Prelijte hleb mlekom i ostavite ga pet minuta da odstoji, a zatim ga, zajedno sa crnim lukom, stavite u blender. Sve dobro izblendirajte, a zatim dobijenu smesu dodajte u mleveno meso. Sve posolite, pobiberite, a zatim dodajte seckani peršun i dobro sjedinite. Od dobijene smese oblikujte manje ćevape, pa ih urolajte u slaninu. Ređajte ih u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite oko 20 minuta na 190 stepeni.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike