Kako da meso sa roštilja uvek bude sočno i ravnomerno pečeno: Test od 90 sekundi će vam u tome pomoći

08.07.2022

12:36

0

Autor: Z.A.S.

Hleb koji budete iskoristili za test, nemojte da bacite, već ga ili pojedite ili iskoristite za krutone za salatu

Kako da meso sa roštilja uvek bude sočno i ravnomerno pečeno: Test od 90 sekundi će vam u tome pomoći
Roštilj - Copyright Pixabay

Mnogi od nas su veliki ljubitelji mesa i povrća sa roštilja, međutim, ne ume svako da ga pripremi kako treba. Iako ne deluje kao težak posao, greška koju mnogi prave može da nas košta užitka u sočnom i ukusnom mesu, ukoliko se ono ne ispeče ravnomerno.

Ovo, naravno, ne znači da morate da budete vrhunski stručnjak ili kuvar, već da je potrebno da znate kako da poređate meso da bi ono, sa svih strana, bilo podjednako pečeno i sočno, a da, naravno, ne pregori.

Profimedia
 

Iskoristite trik za koji vam je potrebno svega 90 sekundi. Potrebno je da, pre stavljanja mesa, rešetku dobro zagrejete a da, nakon toga vatru smanjite na srednju temperaturu i kriške hleba rasporedite po celom roštilju.

Hleb, nakon tačno 90 sekundi okrenite, a onda ćete, po stepenu prepečenosti, moći da procenite na kojim mestima je žar jači, a na kojima slabiji, pa meso poređajte prema tome.

Evo i male pomoći: Stekove i krmenadle, koje spadaju u deblje komade, stavite na topliji deo rešetke, a ribu, ćevape i piletinu stavite na deo roštilja koji je manje zagrejan.

Takođe, povrće će sasvim fino biti pečeno na nižoj temperaturi.

Unsplash
 

I, vratićemo se ponovo na hleb... onaj koji vam je koristio za ovaj test, nemojte da bacite. Osim što možete da ga pojedete, možete i da ga iskoristite za to da od njega napravite krutone koji su fantastični za salatu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike