Čuveni kuvar tvrdi: Ako jaja držite u frižideru, pravite ogromnu grešku, a evo i zbog čega

02.12.2022

13:48

0

Autor: Z.A.S.

Prema njegovim rečima, jaja "upijaju" miris i ukus druge hrane iz frižidera, a to može da utiče na njihov ukus

Čuveni kuvar tvrdi: Ako jaja držite u frižideru, pravite ogromnu grešku, a evo i zbog čega
Jaja - Copyright Profimedia

Gde držite jaja? Kladimo se da je vaš odgovor "u frižideru". Međutim, sudeći po popularnom britanskom kuvaru, Džejmsu Martinu, to je potpuno pogrešno.

Naime, on smatra da jaja nikako ne bi trebalo da čuvamo u frižideru jer ovakav način čuvanja, prema njegovim rečima, utiče na njihov ukus.

- Razlog je to što jaja "upijaju" miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može da utiče na njihov ukus - objasnio je.

Profimedia
 

Ukoliko niste znali, ljuska od jaja je prozirna, pa lako može da "pokupi" druge mirise, pa ovaj kuvar to, kako sam kaže, u svom restoranu često iskoristi kako bi poboljšao omlet.

- Kada imam, na primer, tartufe, stavim ih u posudu sa pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim providnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima - rekao je Džejms.

Pixabay
 

Gde je najbolje držati jaja?

Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike