Bliže nam se praznici: Kako se najbolje spakovati za put

12.04.2022

14:11

0

Autor: 24sedam

Sama pomisao da pakujete gomilu stvari zadaje glavobolju

Bliže nam se praznici: Kako se najbolje spakovati za put
profimedia-0290884244 - Copyright Profimedia

Dobra organizacija u ovakvim trenucima čini pola posla, pa se pre svakog putovanja, bilo ono kraće ili pak duže, morate veoma dobro pripremiti pre samog čina stavljanja stvari u kofer.

Lista potrebnih stvari

Pre nego što i pomislite koji ćete kofer poneti na put, najpre napravite listu stvari koje su vam neophodne. Uzmite papir i olovku i taksativno zapišite šta je to što vam je preko potrebno.

Crticama ili brojevima izdvojite majice, šorceve, haljina ako ste žensko, kozmetiku, donji veš, sitnice bez kojih ne možete. Možda je i najbolje pisati po brojevima jer ćete tako imati bolji uvid koliko čega planirate da ponesete.

Profimedia
 

Kupovina najpotrebnijih sitnica

Kada ste listu napravili, dobro je prostudirajte i pogledajte šta vam nedostaje. Važno je da listu neophodnih stvari pravite desetak dana pre puta jer ćete tako imati najviše vremena da pokupujete ili nabavite ono što je zafalilo.Zato je i najbolje da podelite potrepštine jer ćete na taj način znati šta vam nedostaje od kozmetike, a šta od odevnih predmeta.

Provera dokumentacije par dana unapred

Proverite sva potrebna dokumenta pasoš, ličnu kartu,kreditne kartice, kontaktirati agenciju zbog potvrde oko termina putovanja i najvažnije, proveriti da li ste uplatili putno osiguranje.

Pranje i peglnje

Iako je ovo, možda i najteži deo posla, uglavnom pada damama. Nekoliko dana pre samog puta, izdvojite stvari koje ste zapisali na listu i stavite ih u mašinu za pranje.Čekirajte sve i budite sigurni da vam je sva garderoba čista i spremna za pakovanje. U stvari, tek kada je budete ispeglali biće spremna da bude spuštena u kofer.Kako biste sebi olakšali izdvojite stvari koje su hitne za peglanje, ali i koje je najlakše ispeglati.Majice, pantalano ili šorceve ispeglajte odmah, a haljine i košulje ostavite po strani i ispeglajte ih poslednjeg dana jer će vam se tako najmanje izgužvati dok dođete do željene destinacije.

Profimedia
 

Besprekorno pakovanje kofera ili putne torbe

Velike stvari, cipele i torbe stavite na dno jer ćete sve ostale stvari moći da stavite i uklopite između njih.Sve tečne proizvode (kreme, šapon, balzam, sapun, mleko za telo, sprejeve za kosu) stavite u nekakav neseser jer i ako dođe do prosipanja, neće završiti po vašoj odeći. Zato, radije birajte plastične nesesere nego platnene.

Lekove za put, takođe stavite u neku kesicu ili neseser da bi vam bili na dohvat ruke. Nikako na put ne idite bez: antibiotika, masti protiv ujeda komaraca, lekova za stomačne probleme, probiotika, flastera, hanzaplasta, zavoja.Važno je da proverite da li ste spakovali punjač za telefon i elektorniku bez koje, možda, ne možete.

Proverite šta dobijate u smeštaju

Ono što turiste najviše zanima jeste ima li u smeštaju u koji odlaze peškira i čiste posteljine.Uglavnom su sobe opremljene i čiste, ali ako putujete sa decom, informišite se i o tome. Veoma će vam značiti jer vam peškiri realno u koferu zauzimaju najviše prostora, a kada ste sa decom to vam ipak najviše znači.

Srećan put

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike