Kuvate makarone ili pirinač i pitate se kako da se ne zalepe tokom kuvanja: Jedan sastojak rešava stvar, a 10 puta je jeftiniji od ulja

19.09.2022

12:05

0

Autor: Z. A.

Kuvanje makarona, bilo koje testenine ili pak pirinča izgleda kao sasvim lagan zadatak, ali to baš i nije

Kuvate makarone ili pirinač i pitate se kako da se ne zalepe tokom kuvanja: Jedan sastojak rešava stvar, a 10 puta je jeftiniji od ulja
Špagete, kuvanje - Copyright Pixabay

Ko god da kuva makarone ili pirinač zna da je u vodu potrebno dodati malo ulja kako se ne bi lepile međusobno.

A sada možete da ih kuvate i bez ulja - postoji sastojak koji je jeftiniji, a ima isti efekat kao i ulje.

Svima koji su barem jednom kuvali makarone ili pirinač se desilo da se zalepe. To možda ne deluje strašno, ali hrana tako postaje bezukusna i bitno je da to sprečite. Svi znaju za trik italijasnkih kuvara koji su otkrili da ako želite dobro skuvate makarone koje se ne lepe, treba da dodate kašiku maslinovog ili običnog ulja. Isto važi i za pirinač.

Profimedia
 

Jedna jednostavna namirnica, koja je jeftinija od ulja, jelo će učiniti boljim.
Reč je o soku od limuna.
Sve što treba da uradite jeste da sipate malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuvaju. Limunov sok će malo uticati na ukus jela, ali daće mu poseban šmek, a ono se sigurno neće zalepiti.

Pixabay
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike