Kako da skuvate testeninu bez vode: Ovaj briljantni trik će vam skratiti vreme u kuhinji

28.03.2022

12:30

0

Autor: 24sedam

Ovo je jedna sasvim nova vrednost u vašoj kuhinji, još jedna tajnu biće vaša

Kako da skuvate testeninu bez vode: Ovaj briljantni trik će vam skratiti vreme u kuhinji
Copyright Pexels/ Klaus Nielsen

Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.

Pexels
 

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus, ova metoda će vam uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže. Takođe ne izlivate vodu za testenine, pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo, praktično. I što je najvažnije, ukusno je.

@jasminegiltrow In the words of Barney Stinson “Challenge Accepted” #groupchat #girlgroupchat #pastagate #viral #lifehacks ♬ Buss It - Erica Banks

Eksperimentišite, isprobajte nove načine za pripremu nekih tradicionalnih jela, jer uvek postoji bolji način. A kuvanje testenine bez vode zvuči fascinantno i veoma je privlačno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike