Kako da uvek imate očišćen beli luk? Trik koji je zaludeo Internet, a koji ćete i vi obožavati (VIDEO)

14.08.2022

12:34

0

Autor: Z.A.S.

Pripremite blender i kalup za led

Kako da uvek imate očišćen beli luk? Trik koji je zaludeo Internet, a koji ćete i vi obožavati (VIDEO)
Beli luk - Copyright Pixabay

Beli luk je izuzetno zdrava namirnica. Pored toga što sadrži vitamine i minerale, pomaže i u regulisanju krvnog pritiska, ali i osobama sa kardiovaskularnim problemima.

Takođe, postao je i nezaobilazan sastojak mnogih jela, a domaćice ga preferiraju, jer jelima daje poseban ukus.

Međutim, kada je njegovo čuvanje u pitanju, vlada velika nedoumica. Naime, čišćenje belog luka je prilično dosadan posao, pa mnogi od nas vole da očiste veće količine. Ali, kako ga onda čuvati a da ne izgubi na kvalitetu?

Jedna Instagram korisnica otkrila je trik koji je odmah postao viralan, a u videu koji je snimila i objavila na ovoj društvenoj mreži, pokazuje upravo to - kako da sačuvamo veće količine belog luka.

Dakle, umesto da svaki put kada želite da iskoristite beli luk u kuvanju, ljuštite čenove, odvojite malo vremena i oljuštite veću količinu od jednom, a zatim beli luk usitnite u blenderu. Dodajte malo ulja i napravite pastu.

Zatim tu pastu prebacite u kalup za led, stavite ga u zamrzivač i kad god bude bilo potrebno, izvadite po kockicu - dve iz kalupa i iskoristite ih za pripremu jela.

Najbolje od svega jeste to što ovakav način čuvanja uopšte neće promeniti ukus belog luka, a ruke vam neće zadržavati neprijatan miris.

Pogledajte kako izgleda ceo postupak:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike