aktuelno

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim

05.06.2022

12:32

0

Autor: Z.A.S.

Poboljšaće strukturu, ukus, pa čak i izgled testa

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim
Ilustracija - Copyright Pexels

Ništa nije tako ukusno kao domaći kolači i peciva. Međutim ne ume svako da umesi dobro testo. Zato se obavezno pridržavajte saveta profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi oni bilo bolje i prozračnije.

Potrebno je samo nekoliko namirnica koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim na oko, ali i znatno ukusnijim, pa čak i duže svežijim.

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijimPixabay
 

Skrob
Skrob može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti transformiše. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob može da se doda direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno dodaju.

Griz

Testo će zbog griza biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a potrebna vam je samo jedna kašika. 
Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijimProfimedia
 

Mleko
Mleko, ukoliko radite sa kvasnim testo, treba da pomešate sa kvascem. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike