Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim

05.06.2022

12:32

0

Autor: Z.A.S.

Poboljšaće strukturu, ukus, pa čak i izgled testa

Koriste ih svi pekari: Tri sastojka koja će testo učiniti mekšim i ukusnijim
pexels-klaus-nielsen-6287295 - Copyright Pexels

Ništa nije tako ukusno kao domaći kolači i peciva. Međutim ne ume svako da umesi dobro testo. Zato se obavezno pridržavajte saveta profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi oni bilo bolje i prozračnije.

Potrebno je samo nekoliko namirnica koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim na oko, ali i znatno ukusnijim, pa čak i duže svežijim.

Pixabay
 

Skrob
Skrob može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti transformiše. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob može da se doda direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno dodaju.

Griz

Testo će zbog griza biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a potrebna vam je samo jedna kašika. 
Profimedia
 

Mleko
Mleko, ukoliko radite sa kvasnim testo, treba da pomešate sa kvascem. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike