Kako da lako napravite domaći sir od samo pet sastojaka: Odličan uz vino ili kao posluženje, a njegov ukus vas neće postideti!
Uvek će naći svoje mesto na trpezi
Domaći sir je rado viđena namirnica u mnogim domovima.
I priznaćete, zaista može biti preukusan.
Verujemo da imate proverena mesta na kojima ga kupujete.
Ali, zašto ne biste pokušali sami da ga napravite?
Verujte nam, svi će vas pitati za recept, a o ukusu će se pričati danima.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 kg mladog sira (5% masti ili više)
- 30 g otopljenog putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Mleko i mladi sir pomešajte, ali vodite računa da ne proključa. Nakon toga, stavite cediljku u posudu i preko nje gazu i sipajte sir. Dobro ga procedite, pa sir sipajte u posudu. Dodajte istopljeni puter, so, sodu bikarbonu i sve to dobro promešajte. Kuvajte na pari sve dok ne krene da se topi, a zatim sipajte u posudu i lepo pritisnite, pa pokrijte providnom folijom. Ostavite na pola sata u frižider i vaš sir je spreman.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari