
Recept dana: Kaneloni sa sirom i spanaćem - ručak gotov za 20 minuta
Testenina se priprema na bezbroj načina, a ovaj recept će postati jedan od vaših omiljenih

Pred vama je recept za jedan savršen, brzinski ručak. Ovog puta nema mesa, ali neće vam ni nedostajati.
Punjeni kaneloni sa spanaćem i sirom su elegantno, italijansko jelo koje će vas sasvim sigurno oduševiti svojim ukusom.
Fil za punjenje može biti i sa mlevenim mesom i paradajzom, ali danas vam predstavljamo "zelenu" kombinaciju.
Inače, umesto neutralne pavlake svakako možete napraviti bešamel sos, međutim kako je akcenat na brzom ručaku, neutralna pavlaka je idealna zamena.
Dakle, pripremite fantastičan ručak za koji će vam biti potrebno svega 20 minuta.
Sastojci:
- 250 g kanelona
- 250 spanaća
- 250 g feta sira (možete i neki drugi)
- 2 jajeta
- ½ kašičice belog luka u prahu
- 250 ml neutralne pavlake
- 150 g kačkavalja (može i topljeni sir u listićima)
- so, biber
- list bosiljka
- parmezan po ukusu
Priprema:
1. Spanać očistiti, oprati i ocediti od viška vode, a zatim što bolje usitniti. Ukoliko kupite zaleđen, otopite ga i ocedite od viška vode.
2. U posebnoj posudi izmrviti sir, pa dodati spanać i promešati.
3. Pripremljenu smesu začiniti prema ukusu, a zatim dodati jedno jaje i sjediniti.
4. Kanelone puniti pripremljenom smesom (možete koristiti dekor-kesu) i ređati u vatrostalnu posudu u koju se na dnu doda neutralna pavlaka, može se podmazati i uljem.
Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking
5. Umutiti jaje, dodati pavlaku, začiniti, sjediniti i preliti poređane kanelone.
6. Pripremljene kanelone posuti rendanim kačkavaljem i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko pola sata.
7. Izvaditi iz pećnice, dekorisati listovima svežeg bosiljka, posuti parmezanom po želji.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari