Otkrivamo tajnu savršenih knedli za supu: Jedan sastojak je obavezan, a jaje treba da se umuti odvojeno
Ako ispratite ovaj recept knedle za supu će vam svaki put ispasti savršeno
Supa sa knedlama je jedna od omiljenih, ali knedle ne uspevaju svi da naprave savršeno. Pomoću ovog recepta će vam uspeti odmah.
Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe.
Belanca je obavezno da penasto umutite, pa da dodate žumanca. Tako će vam sigurno svaki put uspeti.
Knedle ne morate samo u supi da koristite, možete i u pripremi graška, ali odlične su i ako ih stavite u gulaš.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- prstohvat soli
- 4 ravne supene kašike griza
Priprema:
Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite.
Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz.
Lagano promešajte da se sjedini, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta.
Ostavite 10 minuta da smesa malo nabubri.
Kašiku umočite u supu i uzimajte smesu, pa stavljajte u supu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne.
Poklopite i ostavite da se skuvaju i supa je gotova.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari