Šleper ubio "teslu": Shvatio posle kilometar da ga vuče po auto-putu (VIDEO)

20.10.2021

08:30

0

Posmatrač na vozačevom sedištu "tesle" je tokom te kratke ali košmarne vožnje auto-putem više puta pokušao da se izbavi iz čeljusti šlepera

Šleper ubio "teslu": Shvatio posle kilometar da ga vuče po auto-putu (VIDEO)
Sudar - Copyright Printscreen/YouTube

Vozač velikog kamiona nije primetio kako je sa zadnje strane udario elektromobil marke "tesla", koji je ostao kao zalepljen za odbojnik šlepera. Tek nakon bezmalo celog kilometra vožnje neobične kompozicije duž američkog auto-puta vozač kamiona je primetio da nešto nije u redu. Ceo događaj je zabeležen zahvaljujući sistemu kamera kojim je bio opremljen "Teslin" model.

Kada snimak već postoji, greh bi bilo ne podeliti ga. Upravo to je i učinio vlasnik materijala, objavljujući ga na društvenoj mreži YouTube, tačnije na kanalu nazvanom Wham Baam Teslacam, koji, inače, služi upravo za objavu zanimljivih snimaka koje zabeleže ugrađene kamere u "Teslinim" vozilima.

Dakle, sudeći po video-zapisu, heč "tesla 3" se kretao desnom trakom auto-puta i očigledno je bilo da je vozilom tada upravljao autopilot. Za razliku od baterijskog automobila, šleper je bio u levoj traci kada je njegov vozač odjednom, dok mu je model 3 bio u mrtvom uglu, odlučio da se vrati u desnu traku. Tom prilikom je na tu stranu druma prešao tačno u trenutku kada je heč bio bukvalno nekoliko centimetara udaljen od prednjeg branika kamiona, piše "Autorepublika".

Kako se grdosija brže kretala od "tesle 3", veoma brzo je usledili kolizija, nakon koje je putnički automobil ostao zalepljen za njušku šlepera. Osamsto metara je trebalo da prođe u ovom čudnom spoju na auto-putu pre nego što je kamiondžija shvatio da oseća blagi otpor pri kretanju unapred.

Možemo samo da zamislimo kako se osećao vozač "tesle" gledajući bespomoćno kako ga zastrašujući kamion razvlači po putu pri anticipiranoj brzini od 70 milja na čas, što je nešto manje od 115 kilometara na sat. Posmatrač na vozačevom sedištu "tesle" je tokom te kratke ali košmarne vožnje auto-putem više puta pokušao da se izbavi iz čeljusti šlepera, ali fizika je bila neumoljiva. Na kraju ga je samo čudo spaslo, kada je vozač teretne kompozicije shvatio da nešto baš i nije u redu.

Na kraju, vozač "tesle" je izašao nepovređen iz vozila, a da bi i njegov heč bio vraćen u najbolju formu biće potrebno par meseci strpljenja i suma od dvadesetak hiljada američkih dolara, što je polovina iznosa koji je potreban da bi se pazario nov model 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike