"Ruski rols-rojs" pušten u prodaju: Zver do "stotke" ubrzava za pet sekundi! (VIDEO)

12.10.2021

17:19

0

Serijska proizvodnja „aurus senata“ počela je krajem maja ove godine u pogonu u Jelabugi

"Ruski rols-rojs" pušten u prodaju: Zver do "stotke" ubrzava za pet sekundi! (VIDEO)
Copyright Printscreen: YouTube /Stars Club

Prodaja ruskog luksuznog automobila „aurus senat“ počela je čim je stigao u prodajne salone u Moskvi.

Svi primerci ovogodišnje proizvodnje već su rasprodati, a cena je 24 miliona rubalja, odnosno nešto manje od 289.000 evra.

Kako je rečeno u salonu „Avilon“, koji prodaje „aurus senat“, već je prodato 350 primeraka, što je proizvodna kvota za ovu godinu. Sada se primaju narudžbe za modele koji će biti proizvedeni 2022, prenosi kars.ru.

Svi naručeni modeli su sa najvišim paketom opreme, koji se trenutno jedini i nudi. Jedina razlika u prodatim modelima je u boji karoserije.

Kupci će u budućnosti moći da personalizuju opremu ovog superluksuznog automobila. Trenutno je jedina dodatna opcija kupovina blindiranog „aurusa“. U tom slučaju, cena se formira individualno, a rok isporuke može biti najmanje osam meseci.

Kako navodi diler „Avilon“, „aurus senat“ do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,7 do šest sekundi, maksimalna brzina mu je 250 kilometara na čas, a potrošnja 13 litara na 100 kilometara.

„Aurus“ ima hibridni pogon, sa osmocilindričnim benzinskim motorom od 4,4 litra sa dvostrukim turbopunjačem. Ukupna snaga mu je 589 konjskih snaga, a obrtni momenat 880 njutn-metara pri 2.200-4.750 obrtaja u minuti.

„Aurus senat“ dug je 5,63 metra, težak 2,8 tona, a međuosovinsko rastojanje mu je 3,3 metra.

Ima veoma bogatu opremu, kako i dolikuje luksuznom automobilu, kao što su držači za čaše sa grejanjem i hlađenjem, satelitsko praćenje, mini-bar, 3D kamere koja prikazuje ceo krug oko automobila i automobil iz ptičje perspektive, četvorozonski klima-uređaj, poseban multimedijalni sistem napred i pozadi...
Automobili „aurus“ u osnovnoj i posebnim varijantama do sada su korišćeni kao službena vozila najviših ruskih funkcionera, među kojima je i predsednik Vladimir Putin, dodaje Sputnjik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike