Kakav auto: „Genesis X“ je lepša strana električne budućnosti

02.04.2021

09:40 >> 09:03

0

Autor: Z. A.

Tehnološko čudo inspirisano čudom prirode

Kakav auto: „Genesis X“ je lepša strana električne budućnosti
Copyright Genesis

Prestižna korejska marka je u rekordnom roku stekla naklonost američkih kupaca, a sada otkriva kakvi su joj planovi. Upravo su predstavili koncept „Genesis X“, električni GT kojim demonstriraju svoje planove, kako u dizajnerskom, tako i u tehnološkom smislu.

Peti koncept marke nastavlja sa tzv. temom Two Lines koja sada kroz svetlosne trake ulazi i na bok vozila. „Genesis X“ možemo opisati kao viziju atletske elegancije, pojašnjava Sangjup Li, šef dizajna u mladoj kompaniji. Pritom potvrđuje kako će ovaj dizajn zaista karakterisati modele koji uskoro dolaze.

Brojne su tu novosti vidljive, a jedna od njih je integracija prednjeg poklopca i blatobrana u jednu zakrivljenu površinu. Time se dobilo na čistoći linija, ali to u praksi zasigurno nećemo videti iz očitih razloga. A ako se pitate čemu toliki prednji poklopac i maska poput saća na električnom vozilu, odgovor je vezan uz aerodinamiku, ali i hlađenje baterija.
Stoga tek zelene kočione čeljusti daju da se nasluti kako se radi o ekološki nastrojenom automobilu. Isti recept već smo videli negde, zar ne?

Genesis

Zato u eko-smeru ide i boja spoljašnosti. Zove se „lençóis blue“, a inspirisana je brazilskim nacionalnim parkom Lençóis Maranhenses kao jedinim mestom gde su dine okružene vodom.

Genesis

Genesis

U kabini je sve podređeno vozaču i njegovu užitku u vožnji. Osim plutajućeg zaslona novost je „Crystal Sphere Electronic Shift Lever“, odnosno upravljački interfejs oblika polukugle. Pomalo neočekivano, vozačko sedište je izvedeno u smeđoj koži, dok je suvozačko plave boje. Zanimljivo, tapecirung je izrađen od otpadnih materijala i ostataka iz proizvodnje.

I na kraju recimo kako je nepoznato šta je izabrano za pogon, ali i da ovaj automobil neće doživeti proizvodnu izvedbu. Šteta.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike