Stiže električni Ferrari: Hoće li bogataši izdvojiti vrtoglave sume za njega?

24.06.2024

17:50

0

Autor: K. B.

Italijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari najavio je da će krajem naredne godine lansirati svoj prvi električni automobil

Stiže električni Ferrari: Hoće li bogataši izdvojiti vrtoglave sume za njega?
Copyright Pixabay

Ova vest označava značajan korak za brend koji je decenijama bio sinonim za bučne benzinske motore visokih performansi. Ferrari je poznat po svojoj ekskluzivnosti i prestižu, te se očekuje da će električni model privući pažnju ultra-bogatih vozača koji su spremni da investiraju u vrhunski dizajn i tehnologiju.

Proizvođač je takođe najavio otvaranje nove proizvodne lokacije u Maranelu, severnoj Italiji, što će omogućiti povećanje proizvodnih kapaciteta za trećinu. Ova nova fabrika će biti ključna za Ferrarijeve planove da proširi svoju ponudu električnih i hibridnih automobila u narednim godinama. Maranelo je srce Ferrarijevog proizvodnog procesa, pa će nova fabrika omogućiti fleksibilnost i tehničke kapacitete koji su potrebni za dalji razvoj brenda.

Očekivana cena električnog Ferrarija je postavljena znatno iznad prosečne cene ostalih modela brenda. Prema informacijama, osnovna cena bi mogla dosegnuti oko 500.000 evra, što ne uključuje dodatke koji obično čine 15 do 20 odsto ukupne cene automobila. Ovo visoko cenovno označavanje reflektuje Ferrarijevo uverenje da će se kupci voljni platiti premium za električnu alternativu bez kompromisa po pitanju performansi i luksuza.

Pored toga, Ferrari planira da do 2026. godine električni i hibridni automobili čine čak 60 odsto njihove ukupne ponude. Ovo je deo šire strategije brenda da se prilagodi sve većim zahtevima za ekološki prihvatljivim vozilima, dok istovremeno održava svoj status kao lider u luksuznoj automobilskoj industriji. Ferrarijeva posvećenost ekskluzivnosti i vrhunskom iskustvu vožnje ostaje ključni element njihove strategije u eri elektrifikacije automobilske industrije.

 
Unsplash
 

Uz sve to, Ferrari planira da iskoristi svoje nasleđe i inženjerske sposobnosti kako bi obezbedio da električni modeli zadrže duh i karakteristike koji su definisali brend kroz decenije. Kao deo ovog napora, inženjeri rade na razvoju "zvučnih potpisa" za električne automobile, koji će oponašati karakterističan zvuk njihovih legendarnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Uz rastuću potražnju za električnim vozilima i pritiskom na smanjenje emisija širom sveta, Ferrari se suočava sa izazovom da održi balans između tradicije i inovacije. Ova transformacija brenda uključuje i promene u njihovim proizvodnim procesima i strategiji ponude vozila, kako bi ostali konkurentni u budućnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike