Prvo mesto nas nije iznenadilo: Pogledajte kojih se pet automobila našlo na neslavnoj listi najružnijih svih vremena

18.01.2024

17:17

0

Autor: K. O.

U dizajn se ulaže enormno mnogo novca, ali poslednju reč imaju vozači

Prvo mesto nas nije iznenadilo: Pogledajte kojih se pet automobila našlo na neslavnoj listi najružnijih svih vremena
Copyright Profimedia

Kada ljudi biraju automobile sigurno su im bezbednost i komfor prvi na listi prioriteta... Retki su oni koji sebi mogu da priušte da ih biraju samo po lepoti i prestižu.

Oduvek se u dizajn ulagalo mnogo novca, verovatno milijarde evra. Ipak, neka vozila nisu "ispala" baš najbolje, te su ih vozači često karakterisali kao neatraktivna.

Tako je portal US Sun odlučio da napravi listu pet najružnijih automobila koji su ikada napravljeni.

Ne znamo koji automobili sad vama padaju na pamet, ali da krenemo od petog mesta na ovoj neslavnoj listi.

Na petom mestu se nalazi Aston Martin Lagonda. Iako se Aston Martin kao proizvođač automobila uvek mogao pohvaliti odličnim dizajnom, ipak se čini kako je u ovom slučaju došlo do greške.

Profimedia
 

Naime, 1980-ih godina je napravljen model Lagonda, koji je ipak izgledao jako upečatljivo i to sve iz pogrešnih razloga. Zbog toga je i napravljen u svega 645 primeraka, a u Velikoj Britaniji danas postoji samo 112 registrovanih modela Lagonda.

Na četvrtom mestu našao se Chrysler, model PT Cruiser. On je bio dosta uspešniji u prodaji od Lagodne, s više od milion prodanih primeraka širom sveta. A ruku na srce bio je to upečatljiv automobil.

Profimedia
 

Želja je bila da bude retro i da liči na automobile iz 1930-tih godina, ali se nekako baš i nije zalepio za oko kupaca. Bez obzira na izgled, ovaj model je bio dosta popularan zbog pristupačne cene.

Treće neslavno mesto zauzeo je Nissan Cube. Japanski proizvođač je pokušao da napravi automobil koji je veran svom imenu - stvarno je ličio na kocku. To se mnogima baš i nije svidelo.

Profimedia
 

 

Ipak, činjenica da se pravio od 1998. do 2019. godine, te da su izašle tri generacije ovog modela, govori da su vozači prepoznali njegove druge prednosti.

Na drugom mestu je Volkswagen Type 181. Plan je bio da ovaj automobil bude samo za vojnu upotrebu, ali se našao kao opcija za kupce 1980-tih godina.

Profimedia
 

Iako je ličio na safari automobil, koji je mogao biti privlačan mnogim avanturistima među vozačima, njegov neaerodinamičan i nezgrapan izgled bio je odbojan mnogima.

Ne možemo reći da smo iznenađeni jer se na prvom mestu našao Fiat Multipla. Ovaj automobil je nešto najbliže globalnom koncenzusu za najružniji automobil.

Profimedia
 

Njegov najveći problem je "izbočina", između šoferšajbne i haube, koja je napravljena za dva dodatna svetla. Zbog toga ovaj automobil izgleda dosta nezgrapnije, a nije ni nazad nešto preterano bolji.

Ipak, bio je izbor mnogih porodica zbog nekih prednosti koje je imao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike