Jedna jednostavna navika oslobodiće vas svakodnevnog struganja leda s vozila: Način parkiranja vam u tome može pomoći

11.01.2024

15:57

0

Autor: K. O.

Kada grad okuje led, primenite neki od ovih trikova

Jedna jednostavna navika oslobodiće vas svakodnevnog struganja leda s vozila: Način parkiranja vam u tome može pomoći
Ilustracija - Copyright Pixabay

Sa dolaskom snega i leda, dolazi i noćna mora za svakog vozača - čišćenje vetrobranskog stakla automobila od inja i leda. Srećom, jedna jednostavna dnevna navika olakšaće vam život.

Održavanje čistog vetrobranskog stakla je najvažnija stavka za sigurnu vožnju. Ako redovno kasnite na posao i druge obaveze tokom hladnih zimskih jutara jer vam je potrebno dosta vremena da vam se odledi vetrobransko staklo, ovaj je trik za vas.

Dobra vest je da postoji jedna jednostavna stvar koju možete učiniti kako biste sprečili da se vaše vetrobransko staklo ikada ponovno zaledi tokom hladnih zimskih jutara i to je neverovatno laka navika koju možete uneti u svoju rutinu.

Stručnjaci iz Wessex Fleeta objasnili su da je najbolja stvar koju možete učiniti kako biste izbegli odleđivanje vetrobranskog stakla korišćenje izolovane i vodootporne navlake na njemu preko noći, što će u korenu rešiti problem.

"Kad dođe hladno vreme, mnogi vozači imaju koristi od stavljanja vodootporne navlake preko vetrobranskog stakla kako bi sprečili nakupljanje leda na vetrobranskom staklu tokom noći", kazali su.

Pexels
 

"Puno je praktičnije i brže u hladno jutro ukloniti navlaku nego čistiti vetrobransko staklo, takođe smanjuje rizik od slučajnog oštećenja uzrokovanog alatima koji se koriste za to", istaknuli su.

Kako da se parkirate da olakšate sebi?

Ako niste u mogućnosti da kupite ovakvu navlaku za vetrobran, postoji još jedna opcija koju preporučuju stručnjaci i koja je potpuno besplatna: parkirajte svoj automobil tako da bude okrenut prema mestu gde sunce izlazi.

"Ovo može pomoći bržem odleđivanju vašeg automobila i delovati kao prirodni odleđivač u hladnim jutrima", objasnili su stručnjaci.

Zaista je važno osigurati da su vaše vetrobransko staklo, ostali prozori, svetla, registarska pločica i ogledala potpuno odmrznuti pre nego što krenete na putovanje, jer ako to ne učinite, mogli biste se izložiti opasnosti i sebe i ostale učesnike u saobraćaju, prenosi Net.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike