Zbog ovog genijalnog trika protiv zamagljenih retrovizora držaćete pastu za zube stalno u autu (VIDEO)

22.12.2023

15:56

0

Autor: V. I.

Naravno, to ne znači da treba da prestanete da perete svoje zube

Zbog ovog genijalnog trika protiv zamagljenih retrovizora držaćete pastu za zube stalno u autu (VIDEO)
Retrovizor - Copyright TikTok Printscreen

U borbi protiv nepovoljnih vremenskih uslova, vozači se često suočavaju s problemom mokrih ili  zamagljenih retrovizora. Dok vozila koja imaju spoljašnje retrovizore s grejanjem automatski rešavaju problem vidljivosti, standardni retrovizori ostaju izloženi izazovu. Da biste kao dobar  vozač imali dobar pregled onoga što se dešava iza vašeg vozila, može vam pomoći obična pasta za zube koja se pokazala kao neverovatno korisna pomoć za ovaj problem.

Unsplash
 

Kapi kiše ili snega na retrovizorima zaista mogu biti ozbiljna smetnja pri vožnji ili parkiranju, a tradicionalna rešenja poput brisanja krpom nisu uvek praktična, posebno ne dok je vozilo u pokretu. U takvim situacijama se kaže da je pasta za zube iznenađujuće efikasno sredstvo za sprečavanje problema.

Neki vozači već koriste pastu za zube kako bi im farovi sjajili, ali ista taktika se može primeniti na retrovizore. Prema snimku koji je podeljen na TiktToku, nanesite tanak sloj paste za zube na površinu ogledala, sačekajte da se osuši, a zatim pažljivo ispolirajte ogledalo krpom od pamuka ili mikrofibera a na kraju isperite obično vodom. Ovaj brzi trik stvara zaštitni sloj koji ne sakuplja vodu, čineći da kapi kiše klize sa stakla ogledala.

Pasta za zube, sastavljena od abraziva, deterdženta i dodane arome očigledno smanjuje površinski napon na retrovizoru. Ovaj jednostavan, domaći trik sprečava nakupljanje kiše i snega, što omogućava vozaču da jasno vidi čak iu nepovoljnim vremenskim uslovima.

 

@losretailers Lo que necesitas para una conducción segura en días de lluvia 🌧️🚗 #losretailers #lluvia #manejar #nuevoleon #acehardware ♬ Sinceramente - Alta Consigna

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike