Koji pogon je efikasniji na snegu - prednji ili zadnji? (VIDEO)

17.12.2023

18:01

0

Autor: K. B.

Ovaj test pruža dubok uvid u performanse vozila i ističe važnost odabira pravilne opreme

Koji pogon je efikasniji na snegu - prednji ili zadnji? (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Pexels

Oba Audija A4 i BMW Serije 3 imaju jednake snage dizel motora i koriste identične izvrsne zimske gume Goodyear, UltraGrip Performance 3.

U testu ubrzanja na snegu, oba vozila pokazuju jednakost. Iako je raspodela mase različita, elektronika uspešno koriguje razlike. No, kada se isključi elektronika, BMW ima blagu prednost u odnosu na Audi. U testu bočnog ubrzanja na klizavoj snežnoj stazi, oba automobila su izjednačena, pretežno zahvaljujući istim gumama. Oba nemačka automobila suočavaju se na padini od 15 stepeni kako bi se utvrdilo koji ima manje problema s pokretanjem s "mrtve tačke". Oba postižu dobre rezultate, ali BMW se ipak ističe s nešto boljim performansama.

 

 

Stvari postaju intrigantne kada se automobili testiraju na snegom prekrivenoj stazi radi provere upravljivosti. BMW postiže brže vreme kruga s isključenim sistemom kontrole proklizavanja, ali Audi pokazuje bolje rezultate kada se održava aktivna kontrola proklizavanja (ESC).

Pobednik je evidentan, ali razlika je tako mala da se može zaključiti samo jedno – ključno je imati kvalitetne zimske gume na felnama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike