Tesla proizvela prvi električni pikap "Cybertruck": Cena - "sitnica"

15.07.2023

21:00

0

Elon Musk je predstavio Cybertruck krajem 2019. godine, a kompanija je planirala da započne proizvodnju krajem 2021. godine

Tesla proizvela prvi električni pikap "Cybertruck": Cena - "sitnica"
Tesla automobil - Copyright Unsplash

Kompanija Tesla danas je objavila da je uspešno proizvela svoj prvi električni pikap model nazvan "Cybertruck", gotovo dve godine nakon prvobitne najave.

Fotografija objavljena na Twitteru prikazuje mnoštvo radnika u šlemovima i žutim prslucima oko vozila.

U objavi na Twitteru kompanije stoji: "Prvi Cybertruck napravljen u Giga Teksasu!" uz emodžije sa kaubojskim šeširom. Vlasnik kompanije, Elon Musk, retvitovao je ovu objavu.

Elon Musk je predstavio Cybertruck krajem 2019. godine, a kompanija je planirala da započne proizvodnju krajem 2021. godine, iako u manjem obimu u poređenju s drugim Tesla vozilima. Ovaj pikap vozilo ima jedinstven klinasti oblik i telo od nerđajućeg čelika, poznatog kao "egzoskelet" u Tesli, što mu daje futuristički izgled nalik oklopnim transporterima.

Musk je u aprilu najavio da će Tesla najverovatnije isporučiti prvo vozilo iz serije Cybertrucka u periodu od jula do septembra. Proizvodnja će početi postepeno, kao i kod drugih novih proizvoda kompanije, te će se postepeno povećavati.

"Potrebno je vreme da se proizvodna linija pokrene, a ovo je zaista veoma radikalan proizvod. Nije napravljen na način na koji se prave drugi automobili. Pa da vidimo", izjavio je Musk.

Tesla je prvobitno najavila tri verzije Cybertrucka, sa rasponom autonomije od 400 do 800 kilometara i ubrzanjem od 0 do 97 km/h (0 do 60 mph) u rasponu od 6,5 do 2,9 sekundi. Cene ovih verzija se očekuju da će biti u rasponu od oko 40.000 do 70.000 dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike