Da li će ovako izgledati automobil budućnosti inspirisan luksuznom limuzinom iz prošlosti?

22.08.2022

14:12

0

Autor: Z. A.

„Linkoln“ je u svom konceptu električnog autonomnog automobila doneo neverovatan dizajn

Da li će ovako izgledati automobil budućnosti inspirisan luksuznom limuzinom iz prošlosti?
Printscreen Youtube Lincoln 3 - Copyright Printscreen: YouTube/ Lincoln

Na Nedelji automobila u Montereju „Linkoln“ je otkrio model L100, svoj futuristički koncept „elektrifikovane mobilnosti”, inspirisan prvom luksuznom limuzinom, modelom L iz 1922. godine.

U svojoj objavi „Fordov“ luksuzni brend „Linkoln“ kaže da, kao i njegov prethodnik pre Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stepen raskoši.

- Tehnologije baterijskih ćelija naredne generacije isporučiće revolucionarnu gustinu energije - navodi „Lincoln“, ali ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će domet nove baterije omogućiti.

Jedan od najzanimljivijih detalja u L100 dolazi u obliku interaktivne digitalne ploče koja se nalazi između prednjih sedišta, te predstavlja dodatni sistem za upravljanje svim funkcijama automobila, a osim ekrana na dodir, sadrži i figuricu auta za koju nisu objasnili kakva će joj biti funkcija.

Printscreen: YouTube/ Lincoln
 

Imajući u vidu da je auto zamišljen kao potpuno autonoman, u njemu nema volana i pedala odnosno papučica, pa je i interaktivna ploča više u funkciji dizajna jer se može pretpostaviti da će model L 100 imati mogućnosti glasovne komunikacije.

- Koncept vozila omogućavaju nam da ponovno zamislimo i ilustrujemo kako nova iskustva mogu oživeti uz pomoć naprednih tehnologija i omogućavaju našim dizajnerima više kreativne slobode nego ikad ranije - izjavio je Entoni Lo, „Fordov“ glavni direktor dizajna.

Ostali fantastični detalji dizajna uključuju interijer sa sedištima u prvom redu koja se mogu okrenuti, digitalni pod i nebo koji mogu projektovati realistične animirane scene, dugački stakleni krov i vrata s obrnutim šarkama koja se otvaraju poput ljiljana.

Još uvek nema reči da li će iz ovog koncepta proizaći neko vozilo serijske proizvodnje.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike