Holivudski hitovi koji nam stižu ovog leta: Željno iščekivani rimejkovi, blokbasteri i po koja poslastica za najmlađe (VIDEO)

10.06.2024

17:00

0

Ema Stoun, Kejt Blanšet, Tom Hardi, Vil Smit, Rajan Rejnolds, Hju Džekmen, samo su neke od zvezda koje ćemo gledati

Holivudski hitovi koji nam stižu ovog leta: Željno iščekivani rimejkovi, blokbasteri i po koja poslastica za najmlađe (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nakon ne tako uzbudljivog bioskopskog proleća, u kom ni novi prednastavak franšize "Pobesneli Maks" nije uspeo da napravi veći uspeh na blagajnama, stiže leto koji u najavi ima velike filmove.

Profimedia
 

Pred nama je niz dugoočekivanih naslova, koji će se prikazivati i u domaćim bioskopima, među kojima su rimejk "Vrane", novi film o "Dedpulu" i priča iz franšize "Osmi putnik", koji će napraviti uvertiru za zanimljivu jesen. Predstavljamo vam najatraktivnije filmove koji će se ovog leta naći u bioskopima Srbije:

"Posmatrači" 

Dakota Fening je zvezda napetog nadrealnog trilera "Posmatrači" (The Watchers) u režiji Išane Najt Šjamalan, ćerke čuvenog indijsko-američkog reditelja i glumca Manoja Nelijatua Šjamalana.

Poput oca, koji je čuven po naučno-fantastičnim filmovima i hororima, Išana nam donosi priču o Mini, 28-godišnjoj umetnici koja se izgubi u prostranoj, netaknutoj šumi u zapadnoj Irskoj. Kada Mina nađe sklonište, nesvesno ostaje zarobljena pored tri stranca, koje svake večeri posmatraju i uhode tajanstvena stvorenja. Film je u domaćim bioskopima od 6. juna.

"Loši momci: Sve ili ništa"

Vil Smit i Martin Lorens se posle duge pauze vraćaju i to u novom nastavku popularne franšize "Loši momci" (Bad Boys: Ride or Die). Uz Smita i Lorensa u četvrtom filmu glume Aleksander Ludvig, Vanesa Hadžens, Erik Dejn, Paola Njunjez, Taša Smit i Ijan Grufud, a režija je poverena Adilu El Arbiju i Bilalu Falahu.

Ovog puta se policijski dvojac nalazi s one strane zakona, nakon što istraga ilegalnog šverca droge u Majamiju, povezanog sa njihovim nekadašnjim policijskim kapetanom, krene nizbrdo. "Loši momci" su već stigli u naše bioskope 7. juna.

"U mojoj glavi 2" (13. jun)

Jedan od najuspešnijih animiranih filmova iz "kuhinje" kompanija Disney i Pixar "U mojoj glavi" (Inside Out) dobio je svoj nastavak.  

Priča prati sada 19-godišnju Rajli, koja se suočava sa preseljenjem u novi grad i upoznaje sa svojim emocijama. Među njima je sada i jedna koju ranije nije imala - anksioznost.

Kako će osećanja u Rajlinoj glavi da se usklade i kako će ona sa njima izaći na kraj, moći ćemo da vidimo od 13. juna.

"Bajkeri" (20. jun)

Kroz lične priče članova bajkerskog kluba "Vandali" otkrivamo kako se jedno mesto za lokalne autsajdere transformisalo u opasnu bandu.

Jedan od najangažovanijih glumaca današnjice Ostin Batler podeliće veliko platno sa velikanima kao što su Džodi Komer, Tom Hardi, Norman Ridus i Majkl Šenon u novom filmu "Bajkeri" inspirisanim knjigom o stvarnoj bajkerskoj bandi iz Čikaga šezdesetih godina.

"Tiho mesto: Dan prvi" (27. jun)

Jedna od najuspešnijih naučno-fantastičnih franšiza "Tiho mesto" dobila je svoj prednastavak koji prati grupu preživelih u periodu neposredno nakon invazije vanzemaljaca.

Pošto se priča odvija mnogo pre dešavanja iz prva dva filma, ovog puta imamo sasvim novu glumačku podelu koju čine Lupita Njongo, Džozef Kvin, Djimon Hounsou i Aleks Volf.

"Tornado 2" (18. jul)

Od producenata uspešnih franšiza "Iz doba Jure", "Borna" i "Indijane Džonsa", dolazi novo poglavlje blokbastera iz 1996. godine.

U filmu glume Dejzi Edgar-Džons i Glen Pauel, koji predvode novu generaciju lovaca na oluje.
Edgar-Džons je Kejt Kuper, koja je nakon jednog traumatičnog susreta sa tornadom tokom studija, odlučila da proučava nepogode sa bezbednog rastojanja.

Međutim, prijatelj Havi (Entoni Ramos) uspe da je nagovori da sa njim testira novi revolucionarni sistem za praćenje tornada.

Tako upoznaju Tajlera Ovensa (Pauel), šarmantnog i bezobzirnog influensera, koji skuplja preglede na društvenim mrežama snimajući oluje iz sumanuto opasnih uglova. Kako se sezona tornada intenzivira, Kejt, Tajler i njihovi takmičarski timovi suočavaju se sa neviđenim nepogodama iznad centralne Oklahome.

"Dedpul i Vulverin" (25. jul)

Marvel se nakon niza neuspeha na blagajnama nada da će barem moći da se pohvali novim nastavkom svoje najbolje ocenjene franšize "Dedpul".

Ovog puta spojio je duhovitog heroja u crvenom kostimu (Rajan Rejnolds) sa još jednim miljenikom publike - Vulverinom (Hju Džekmen) što će bez sumnje ponovo privući publiku u bioskope.

"Borderlands"

Ekranizacija planetarno popularne video igre u svetskim bioskopima će se prikazivati od 9. avgusta, ali datum početka prikazivanja u Srbiji još nije potvrđen.

Ono što je sigurno je da će i domaća publika imati priliku da uživa u naučno-fantastičnoj komediji i akcionom filmu sa zvezdanom postavom koju predvodi Kejt Blanšet u ulozi odmetnice Lilit. U misiji da pronađe neobično moćnu devojčicu, okuplja neobičan tim koji mora da se bori protiv vanzemaljskih čudovišta i opasnih bandita.

"Osmi putnik: Romul" (15. avgust)

Ridli Skot i Džejms Kameron dali su blagoslov za snimanje novog poglavlja franšize "Osmi putnik".

Dešavanja se odvijaju između prvog filma i nastavka iz 1986. godine i prate grupu mladih svemirskih kolonizatora koji, pretražujući napuštenu svemirsku stanicu, pronalaze najstrašniji oblik života u svemiru.

Ekipu predvodi Kejli Spini ("Prisila"), a tu su još i Dejvid Džonson, Arči Reno, Spajk Fem i drugi. Režija je poverena majstoru horora Fedeu Alvarezu koji je "osvežio" "Teksaški masakr motornom testeroM" i snimio "Zle mrtve".

"Vrana"

Pred nama je još jedan dugoočekivani rimejk hita iz devedesetih, u kom je glavnu ulogu tumačio tragično nastradali Brendon Li. Ovog puta, u ulozi mračnog superheroja je Bil Skarsgard, a društvo mu pravi i pop zvezda FKA Twigs.

Pred rediteljem Rupertom Sandersom je bio ozbiljan zadatak, budući da je original imao status kultnog, a da li će opravdati poverenje saznaćemo od u drugoj polovini avgusta. Datum početka prikazivanja u Srbiji još nije objavljen.

"Sva lica dobrote" (12. septembar)

Jorgos Lantimos se posle velikog uspeha "Jadnih stvorenja" ponovo vraća u bioskope i to sa omnibusom "Sva lica dobrote". U ovom tročasovnom triptihu vidimo iste glumce: Emu Stoun, Džesija Plemonsa Margaret Kvoli i Vilema Dafoa, ali u tri različite priče koje se bave temama paranoje, dinamike moći i nasilja.

Film je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, a kritičarima se svideo. U našim bioskopima prikazuje se od 12. septembra, više od dva meseca nakon što počne njegovo prikazivanje u svetu, prenosi Euronews.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike