Šta se sve događa u glavi tinejdžera otkriva "U mojoj glavi 2": Najemotivniji film godine (FOTO/VIDEO)

08.06.2024

12:40

0

Animirana priča koja govori o emocijama kod mladih

Šta se sve događa u glavi tinejdžera otkriva "U mojoj glavi 2": Najemotivniji film godine (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "U mojoj glavi 2" - Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Na interaktivnom panelu "Emocije su u igri", u organizaciji Fondacije Novak Đoković i MCF MegaCom Film-a juče je u mts Dvorani vođen razgovor na temu prisutnosti emocija kod dece tokom odrastanja, ali i kod odraslih, a zaključak je da su i negativne emocije prirodne i rešive i da moramo da naučimo da se nosimo sa tim.

Promo/MCF
 

Tokom panela govorila su stručna lica, zatim deca koja se bave sportom, takmiče se u matematici i pohađaju muzičku školu, a panelista je bila i naša proslavljena sportiskinja, reprezentativka u odbojci Ivana Nešović.

Šta kad se pojavi trema i strah

Na samom početku govorilo se o čuvenom osećanju tremi i strahu koji je prisutan kod skoro svakog od nas, a Ivana je poručila publici, koju su činili đaci osnovnih škola, da je trema bila deo njene karijere:

- Naučila sam kako sa tremom da živim, kanališem je i kako da mi postane drugarica. Trema je dobra stvar i suprotna ležernosti. Imala sam je i to mi je bilo u redu - rekla je dodajući da moramo da naučimo da se nosimo sa emocijama i da na tome treba da se radi.

Foto: promo/MegaCom film
 

Govorilo se i o drugim važnim osećanjima, svim onim koji se pojavljuju u predstojećoj animaciji "U mojoj glavi 2", kao najemotivnijem filmu godine.

Kako nastaju emocije kod dece

Dizni studio konačno je doneo dugoiščekivani nastavak svoje čuvene priče koja je pre devet godina osvojila tri vodeće  nagrade - Oskar, BAFTA i Zlatni globus, a koja je na najmaštovitiji način prikazala kako se različite emocije pojavljuju kod dece.

Promo/MCF
 

U novom nastavku, gledamo istu junakinju Rajli, ali sada kao nešto stariju tinejdžerku i tim autora filma ističe da su tokom priprema za rad upoznali eksperte, pročitali stručne knjiga, razgovarali sa psiholozima o tome šta se sve događa u glavi tinejdžera – razvoj njihovog uma, tokom tih dana.  

Anksioznost, Smor i Zavist novi junaci

Podsetimo, "U mojoj glavi" je animacija o devojčici Rajli kojom u potpunosti rukovode emocije, kao što su Tuga, Bes, Radost i druge, a sa novim nastavkom stižu i novi "cimeri" koji se sad javljaju kod nešto starije junakinje. Tu su Anksioznost, Smor, Zavist.

Profimedia
 

Prema rečima reditelja Kelsija Mana, unošenje novih emocija u priču nije bio ni malo lak posao:

- Usredsredio sam se da Anksioznost bude glavni lik. To je nešto što se zaista pojavljuje dok smo tinejdžeri. Sinhronizovani animirani film "U mojoj glavi 2" naći će se u bioskopima od četvrtka, 13. juna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike