Da li Brendana Frejzera sustiže „prokletstvo Oskara“? Glumac ponovo pred zatvorenim vratima Holivuda

08.05.2023

10:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako je osvojio sve moguće nagrade za film „Kit“ izgleda da njegova karijera i dalje stagnira

Da li Brendana Frejzera sustiže „prokletstvo Oskara“? Glumac ponovo pred zatvorenim vratima Holivuda
Brendan Frejzer - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Brendan Frejzer je ulogom života u filmu „Kit“, u drugoj polovini prošle godine, imao povratak na tron Holivuda kakav se retko događa, s obzirom na to da je godinama bio na „crnoj listi“, bez ijedne uloge, zbog skandala koji je izazvao kada je optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Profimedia
 

Veliki uspeh je krunisan Oskarom za najbolju mušku ulogu u pomenutom ostvarenju, za koju je Frejzer dobio i mnoge druge prestižne nagrade.

Prokletstvo Oskara

Ipak, izgleda da, nažalost, nije sve tako idealno kako izgleda, jer glumac još uvek nema nijednu konkretnu ponudu za nove uloge. Da li takozvano „prokletstvo Oskara“ sustiže i Frejzera, ostaje da vidimo, ali sudeći po njegovim rečima situacija nije naivna.

Glumac je na otvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Griniču razgovarao sa novinarkom Hanom Storm koja ga je pitala da li će imati nove uloge u skorijoj budućnosti.  

Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello
 

- Trenutno nemam ništa. Možda sam zaista izbirljiv. Biće ovo dugo leto - odgovorio je Frejzer, podsetivši i na štrajk Udruženja pisaca Amerike, prenosi Independent.

Inače, „prokletstvo Oskara“ je termin kojim se u fabrici snova naziva situacija u kojoj mnogim glumcima nakon osvajanja najprestižnije filmske nagrade karijera stagnira, dok im se u privatnom životu dešavaju mnogi problemi. Hale Beri je jedna od glumica koja je sve to doživela.

U novom Skorsezeovom filmu

Možda će se nakon filma „Ubistva pod cvetnim mesecomMartina Skorsezea u kome Brendan Frejzer igra pored Leonarda Dikapria i Roberta de Nira stvari promeniti, jer je reč o novom remek-delu slavnog reditelja i jednom od najiščekivanijih filmova ove godine koji će svetsku premijeru imati na Kanskom festivalu.

Profimedia
 

-  Veoma sam uzbuđen da vidim kako je ispalo. Radili smo po veoma toplom vremenu u Oklahomi i veoma sam ponosan zbog učešća u ovom epskom filmu. Jedino što ima toliko glumaca da ja možda dobijem scenu ili dve na kraju - našalio se oskarovac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike