Brendan Frejzer šokirao izjavom o Zlatnom globusu: Izvinjenje za seksualno zlostavljanje koje nikad nije stiglo

17.11.2022

16:00

0

O ovoj dodeli nakon brojnih kontroverzi malo se zna osim jedne stvari

Brendan Frejzer šokirao izjavom o Zlatnom globusu: Izvinjenje za seksualno zlostavljanje koje nikad nije stiglo
Brendan Frejzer - Copyright Profimedia

Glumac Brendan Frejzer je prešao put od omiljenog TV lica do Holivudske "crne liste", da bi ove godine trijumfovao ulogom u filmu "Kit" na Venecijanskom festivalu.

Poznati glumac se, za potrebe uloge u ovom filmu, transformisao u čoveka teškog neverovatnih 270 kilograma i za to je dobio odlične kritike i mnogi mu sada predviđaju Oskara.

No pre dodele najprestižnije svetske filmske nagrade sledi dodela Zlatnog globusa, koja je najveća uvertira za dodelu prestižnog Oskara.

Profimedia
 

"Moja majka nije vaspitala licemera"

O ovoj dodeli nakon brojnih kontroverzi malo se zna osim jedne stvari. Brendan Frejzer neće doći ako bude nominovan za neku od nagrada.

 - Moja majka nije vaspitala licemera. Možete me za mnogo toga prozivati ali za to ne - izjavio je Frejzer, prenosi Vanity Fair.

Reč je zapravo o njegovom "sukobu" sa udruženjem holivudskih novinara (HFPA), budući da je jednog novinara optužio za seksualno zlostavljanje, nakon čega je dospeo na "crnu listu" Holivuda.

Brendan Frejzer, film "Mumija"/Profimedia
 

Gde je izvinjenje?

Frejzer tvrdi da mu se organizacija holivudskih novinara nikada nije izvinila za učinjenu nepravdu, dok sa druge strane HFPA tvrdi da su to dva puta učinili.

Inače, dodela Zlatnog globusa se ove godine održala onlajn, bez crvenog tepiha i TV prenosa.

NBC je ove godine odustao od planova da prenosi ceremoniju na Beverli Hilsu, posle kontroverze oko Holivudskog udruženja stranih novinara.  

Profimedia
 

Kritike su upućene HFPA jer nema nijednog crnog člana, a podignuta su i dugogodišnja etička pitanja oko toga da li bliski odnosi sa studijom u Holivudu utiču na izbor nominacija i pobednika.  

Ceremonija za 2023. godinu je najavljena za 10. januar ali još uvek nisu poznati svi detalji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike