Pogledajte kako je Brendan Frejzer transformisan u čoveka od 270 kilograma: Šminka i protetika se zaista tope u filmu (VIDEO)

26.02.2023

19:01

0

Autor: Dejan Ćirić

U ostvarenju „Kit“ glumac je odigrao najbolju i najtežu ulogu u dosadašnjoj karijeri koja mu je donela nominaciju za Oskara

Pogledajte kako je Brendan Frejzer transformisan u čoveka od 270 kilograma: Šminka i protetika se zaista tope u filmu (VIDEO)
Brendan Frejzer - Copyright Profimedia

Brendan Frejzer koji je bio jedan od miljenika Holivuda, 2013. godine je dospeo na „crnu listu“ nakon skandala koji mu je gotovo okončao karijeru. Naime, on je tada optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje. Od tog trenutka bio je zabranjen u Holivudu, povukao se iz javnosti, a uloga gotovo da nije ni bilo.

Profimedia
 

Međutim, glumac se prošle godine na velika vrata vratio maestralnom ulogom u filmu „Kit“, koja mu je donela mnoge nagrade i nominaciju za Oskara.

„Izgradnja“ čoveka od 270 kilograma

U ovom ostvarenju Frejzer tumači Čarlija, povučenog profesora srednjih godina, koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom sedamnaestogodišnjom ćerkom. Njih dvoje su izgubili kontakt nakon što je Čarli napustio porodicu i otišao da živi sa svojim ljubavnikom. Zbog griže savesti zbog svega što je učinio počeo je da se prejeda i dostigao težinu od 270 kilograma.

Jedan od najvažnijih elementa Frejzerove uloge čini protetika i oprema koja je uložena bukvalno u „izgradnju“ čoveka od 270 kilograma. Ipak, neverovatna fizička transformacija nije sprečila ovog glumca da odigra najbolju i najtežu ulogu u dosadašnjoj karijeri.

Profimedia
 

Njegovi izrazi lica izražavaju pravi osećaj bola. Od prve sekvence u ovom filmu, vidimo Čarlija u najranjivijoj poziciji. On je bespomoćan i sam i ubrzo saznajemo da pokušava da ispuni prazninu koju su ostavile smrt i tuga. Najupečatljiviji trenuci ovog filma su kad gledaoci vide kako se njegovo zdravstveno stanje pogoršava. Dok je veći deo njegovog tela prekriven, emocija vrišti kroz njegove oči.

Šminka se topi u najpotresnijim scenama

Uprkos ogromnoj težini, zahtevnoj šminki i protetici, njegova nijansirana i emotivna izvedba je pravi vrhunac inače neurednog ili pomalo frustrirajućeg filma. Frejzerova gluma u „Kitu“ je toliko jaka da s pravom važi za najvećeg favorita za Oskara u kategoriji glavne muške uloge.

Iako prvi pogled na Frejzerov novi izgled u filmu može biti odbojan, brzo postaje jasno da on u potpunosti živi u ovom liku, oživljavajući sve njegove nesigurnosti i strahove. Dok Čarli pokušava da popravi svoj odnos sa Eli, a posebno tokom nekih emotivnijih trenutaka u filmu, Frejzerova protetika i šminka se zaista tope i gotovo postaju nevidljivi. Čovek više ne gleda glumca koji glumi, već gleda kako lik doživljava tragične događaje u svom životu.

Profimedia
 

Ova izuzetna izvedba je zaista pokrenula Brendanov povratak u Holivud, pa se već govori o četvrtom nastavku „Mumije“, a dobio je i ulogu u najnovijem filmu Martina Skorsezea „Ubistva pod cvetnim mesecom“.

Ostaje da sačekamo 12. mart i vidimo da li će Frejzer osvojiti Oskara, kojom bi nepravda učinjena ovom glumcu bila konačno ispravljena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike