Skandal koji je zauvek promenio karijeru Brendana Frejzera: Kad dospeš na "crnu listu" Holivuda

07.11.2022

19:45

0

Autor: 24sedam

Mnogo pre #MeToo pokreta bio je "izbrisan"

Skandal koji je zauvek promenio karijeru Brendana Frejzera: Kad dospeš na "crnu listu" Holivuda
Brendan Frejzer - Copyright Profimedia

Mnogo pre nego što je u Holivudu nakon pokreta #MeToo, postala popularna "kultura kanselovanja" glumac koji je bio obožavan i od publike i od kritike Brendan Frejzer, je dospeo na "crnu listu" Holivuda.

On je sve do 2013. godine bio voljeno i rado viđeno lice Holivuda.

Međutim, slavni glumac odjednom je nestao iz javnosti, nakon skandala koji mu je gotovo okončao karijeru. Naime, on je tada optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Brendan Frejzer/Profimedia
 

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera, a zbog cele situacije nije bio pozivan ni na dodelu Zlatnog globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

Zbog napastvovanja i uznemirenog mentalnog stanja Frejzer se dugo borio sa depresijom. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta".

Niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

- Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća - pričao je ovaj glumac.

- Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste - objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Brendan Frejzer, film "Mumija"/Profimedia
 

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema. Lečenje trajalo je sedam godina.

Snimanje franšize "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finalizovan 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenog obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta tabloida zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik.

Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Kit" reditelja Darena Arofonskog na kojima je bilo teško prepoznati slavnog glumca.

Mnogi su bili ubeđeni da se zbog uloge još ugojio, ali, iako glumac trenutno vodi bitku sa viškom kilograma, u pitanju je bio kostim.

Brendan Frejzer u filmu "Kit"/Profimedia
 

Međutim, upravo ova uloga vratila ga je ponovo u žižu javnosti, a film je izazvao ogromnu pažnju javnosti, kao i ovacije nakon prikazivanja u Veneciji.

Inače, film "Kit" je na filmskom festivalu u Veneciji doživeo šestominutne ovacije, a na kraju filma publika se rasplakala zajedno sa Frejzerom.

Profimedia
 

U ovoj adaptaciji istoimenog pozorišnog komada Semjuela D. Hantera, Frejzer tumači Čarlija, povučenog profesora srednjih godina, koji pokušava da se ponovo poveže sa svojom sedamnaestogodišnjom ćerkom.

Frejzer je konačno dobio vetar u leđa koji mu je bio potreban, a njegov slučaj ponovo se našao na radaru medija koji su ovog puta komentarisali da je Frejzer prvi muškarac iz javnog sveta koji je progovorio o zlostavljanju i zapravo bio deo "MeToo pokreta i pre njegovog nastajanja.

Glumac je srećom sada angažovaniji nego ikad pre, a vrata koja su mu bila zatvorena, sada su mu širom otvorena.

(Blic.Žena)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike