„Zona Zamfirova“ čeka jubilarnog gledaoca: Povratak čuvene predstave sa novim glumcima (FOTO)

21.02.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je najnagrađivaniji komad Pozorišta na Terazijama

„Zona Zamfirova“ čeka jubilarnog gledaoca: Povratak čuvene predstave sa novim glumcima (FOTO)
Predstava "Zona Zamfirova" - Copyright Promo/Dalibor Tonković

Nakon kraće pauze, u sredu, 22. februara, mjuzikl „Zona Zamfirova“, ponovo je na repertoaru Pozorišta na Terazijama. Te večeri će biti proglašen i nagrađen jubilarni 50.000 gledalac najnagrađivanije predstave ovog teatra.

Promo/Dalibor Tonković
 

Od februara ove godine glumačkom ansamblu pridružuju se Tanja Živković (Doka) i Elizabeta Đorevska (Kaliopa). Nakon višegodišnje pauze, Ivana Popović Ilijin ponovo će igrati ulogu Zone.

Premijera predstave bila je 2012. godine i nakon samo nekoliko meseci izvođenja osvojila je čak 15 nagrada (na Sterijinom pozorju sedam, a na festivalu Dani komedije osam priznanja).

Promo/Dalibor Tonković
 

Daleko od romantične ljubavne priče

„Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju. Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije, a obzirom na strane investicije, dolaze i prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih - Hadži Zamfira.“

Promo/Dalibor Tonković
 

U predstavi igraju: Ivan Bosiljčić/Aleksandar Vučković, Ivana Popović Ilijin/Milena Živanović, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Miloš Đorđević, Iva Stefanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ivan Zablaćanski, Ana Radivojević,  Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike