„Zona Zamfirova“ ponovo pred publikom: Kultni mjuzikl Pozorišta na Terazijama u punom sjaju (FOTO)

17.05.2022

06:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Ansamblu predstave pridružiće se i novi članovi - glumci Miloš Đorđević kao Hadži Zamfir i Dušica Novaković u ulozi Doke

„Zona Zamfirova“ ponovo pred publikom: Kultni mjuzikl Pozorišta na Terazijama u punom sjaju (FOTO)
_ONK1419 - Copyright Predstava "Zona Zamfirova", Pozorište na Terazijama Promo/Dalibor Tonković

Nakon više od dve godine pauze, mjuzikl „Zona Zamfirova“, u režiji Kokana Mladenovića, ponovo je na repertoaru Pozorišta na Terazijama.

U nedelju, 29. maja, sa početkom u 19. 30 časova ansamblu predstave pridružiće se i novi članovi - glumci Miloš Đorđević kao Hadži Zamfir i Dušica Novaković u ulozi Doke.

Predstava "Zona Zamfirova", Pozorište na Terazijama Promo/Dalibor Tonković
 

Premijera ove predstave bila je 2012. godine i za kratko vreme je osvojila 15 nagrada - na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine bila je apsolutni pobednik osvojivši sedam priznanja, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam.

Predstava "Zona Zamfirova", Pozorište na Terazijama Promo/Dalibor Tonković
 

Glumac Miloš Đorđević deo je glumačke postave predstave “Brodvejske vragolije”, a o svom angažmanu u još jednom terazijskom naslovu kaže:

- Velika je čast i zadovoljstvo, ali i velika odgovornost zaigrati u hit predstavi Pozorista na Terazijama. U predstavi koja je ovekovečena velikim brojem nagrada, predivnih komentara i aplauza. Još je veća i čast i odgovornost uskočiti u ulogu mog dragog kolege i velikog glumca Nebojše Dugalića - rekao je Đorđević i dodao:

- Zahvaljujem se Kokanu Mladenoviću, upravi i kolegama na ukazanom poverenju i velikoj pomoći. Nadam se da ću biti na visini zadatka i da će publika još dugo uživati u ovoj izuzetnoj predstavi.

Miloš Đorđević Promo/Goran Srdanov
 

Dušica Novaković, glumica sa bogatim iskustvom u muzičkom pozorištu i brojnim ulogama u spektakularnim naslovima, smatra da prvi put ima tremu koja dolazi iz odgovornosti prema pozorištu i predstavi i da će lik Doke uspeti da oživi na sebi svojstven način poštujući prvobitne odrednice lika:

- „Uskakanje“ u predstavu je jedan od najtežih zadataka koji glumac može da dobije. Nezahvalno i izuzetno teško, a opet sa druge strane, uzbudljivo, inspirativno i zahteva punu koncentraciju i predanost. Najteži je sâm proces stvaranja predstave, kroz koji niste prošli.

Dušica Novaković Promo/Dalibor Tonković
 

Uloga tetka Doke je jedna od upečatljivijih u ovom komadu, i zapamćena je po maestralnom izvođenju Danice Maksimović. Kokan ima jasnu i preciznu sliku i nadam se da ću odgovoriti ovom nimalo lakom, ali inspirativnom zadataku. Radujem se svakoj ulozi, svakoj predstavi i verujem da ćemo Miloš Đorđević i ja doneti neku novu energiju, kako ansamblu, tako i publici - istakla je Novakovićeva.

Predstava "Zona Zamfirova", Pozorište na Terazijama Promo/Dalibor Tonković
 

Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom premijere mjuzikla „Zona Zamfirova“ (2012), Kokan Mladenović je ukazao na promene u tumačenju teksta i likova u odnosu na Sremčevo delo:

- Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju. Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije, dolaze, s obzirom na strane investicije, prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih - Hadži Zamfira.

Manetovi govore niški, a Zonini varoški srpski, sa tendencijom da Zonine tetke budu neka naša replika sterijanskih Fema, te pokondirenosti varoške koja teži ka velikom svetu. Naš Manulać nije lokalna zamlata kako je napisao Sremac, već prevejani tip koji dolazi iz velike Evrope nazad u rodni grad - rekao je Mladenović.

Predstava "Zona Zamfirova", Pozorište na Terazijama Promo/Dalibor Tonković
 

Autorski tim čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Marija Kalabić (scenograf) i Tatjana Radišić (kostimograf).

U predstavi igraju Aleksandar Vučković, Ivana Popović/Milena Živanović, Slobodan Stefanović, Ivana Knežević, Milan Antonić, Miroljub Turajlija, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ana Radivojević Zdravković, Nataša Balog, Iva Stefanović/Tanja Živković, Ivan Zablaćanski, Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike