Mjuzikl "Crni leptir" obeležio sezonu: Dodelom nagrada proslavljen 73. rođendan Pozorišta na Terazijama

24.12.2022

13:30

0

Najavljena i jedna premijera

Mjuzikl "Crni leptir" obeležio sezonu: Dodelom nagrada proslavljen 73. rođendan Pozorišta na Terazijama
Ansambl Pozorišta na Terazijama - Copyright Vladimir Opsenica/Pozorište na Terazijama

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, priznanja i nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“, juče je svečano obeležen Dan Pozorišta na Terazijama.

Velikom broju kolega, saradnika i medija na početku se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja koji je istakao da je ova 73. godina postojanja jedinog muzičkog pozorišta kod nas bila i više nego uspešna, ukoliko se uzme u obzir da je započeta sa brojnim ograničenjima zbog epidemiološke situacije, ali na sreću nastavljena u regularnim pozorišnim uslovima.

Vladimir Opsenica/Pozorište na Terazijama
Nikola Šurbanović i Aleskandar Đaja

Uskoro i mjuzikl "Producenti"

- Nije sve krenulo glatko, morali smo da obnovimo sve naše predstave sa repertoara koje nismo izvodili praktično dve godine. Već neko vreme se vrše i određene preraspodele u glumačkim ulogama, tako da će se uskoro naći na repertoaru, između ostalih, i čuveni mjuzikl "Producenti" - najavio je Aleksandar Đaja.

Direktor pozorišta se posebno osvrnuo na konkretne događaje kada su se članovi ansambala uspešno organizovali da zamene kolege koji nisu bili u mogućnosti da igraju predstave, stavljajući akcenat na napor, snalažljivost i kolektivan duh po kom je ovo pozorište i poznato.

Predstave su zahvaljujući jedinstvu članova pozorišta izvođene i u naizgled nemogućim uslovima.

Vladimir Opsenica/Pozorište na Terazijama
Marko Jovičić i Aleksandar Đaja

Veliko interesovanje za "Crni leptir"

Na kraju, Aleksandar Đaja se osvrnuo i na nedavnu premijeru mjuzikla "Crni leptir" koja je izazvala veliko interesovanje publike.

-  Kako za ovaj, tako i za ostale naslove karakteristično je da se ulaznice rasprodaju u prvih sedam dana po izlasku repertoara. Nadamo se da će tako biti i u narednoj 2023. godini! - poručio je Đaja.

Nakon dodele jubilarnih nagrada i zahvalnica za poseban doprinos u radu u 2022. godini, svečano je dodeljena nagrada za glumačku bravuru „Janoš Tot“ dramskom umetniku Vukašinu Jovanoviću za ulogu Bogdana u mjuziklu "Crni leptir".

Vladimir Opsenica/Pozorište na Terazijama
Kristina Jovanović

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su: Nikola Šurbanović, dramski umetnik, za ulogu Aleksandra Dragina u mjuziklu Crni leptir,  Kristina Jovanović, dramska umetnica, za ulogu Petre Manojlović u mjuziklu Crni leptir,  Marko Jovičić, reditelj, za režiju mjuzikla Crni leptir, i Orkestarski ansambl mjuzikla "Crni leptir".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike