Četvrt veka Madlenianuma: Raskošni muzički spektakl "Turandot" za rođendan (FOTO)

19.01.2023

11:00

0

Jubilej će biti obeležen na dan ovog pozorišta

Četvrt veka Madlenianuma: Raskošni muzički spektakl "Turandot" za rođendan (FOTO)
Copyright Zoran Škrbić, Željko Jovanović/Madlenianum

Opera i pozorište Madlenianum ove godine obeležavaju 25 godina postojanja, a veliki jubilej biće obeležen 26. janauara kada ovo pozorište tradicionalno slavi svoj dan.

Od prethodnog jubileja koji smo sa ponosom proslavili uz trotomno izdanje luksuzne Monografije Madlenianuma, gde je prikazan naš rad u prvih 20 godina, sa novim direktorom Andrejom Rackovim i njegovim pojačanim timom, nastavili smo davno zacrtane težnje da našem gradu pružimo atraktivne i vrhunske sadržaje koji će zadovoljiti probrani ukus publike, ističe se u saopštenju.

Promo/Madlenianum
 

Svetski umetnici i mladi talenti na sceni

U ovom pozorištu ističu da angažovanjem svetskih umetnika i otkrivajući nove mlade talente doprinose bogatom kulturnom životu Zemuna, kao i prestonice.

- U godinama korone pozorište je imalo kratak prekid igranja predstava, ali čak i tad smo imali on-line sezonu, svakodnevno emitujući naše najbolje produkcije iz prethodnih godina.

Čim su to uslovi dozvolili, ponovo smo se vratili na scenu našoj vernoj publici, postavljajući nove naslove - navode u ovom zemunskom pozorištu.
Zoran Škrbić, Željko Jovanović/Madlenianum
 

Od ove sezone Ustanova kulture

Ponosni smo što se publika u celosti vratila našem pozorištu i što se za predstave traži karta više. Od ove sezone smo Ustanova kulture, verujući da će nadležni državni organi prepoznati napor i kvalitet, kao i doprinos Madlenianuma kulturnom životu zemlje.

Ovakvo pregnuće, raskoš i uspeh ne bi bio moguć bez naše posvećene gospođe Madlene Zepter, osnivača i donatora, čija se vera u lepotu i istrajnost u nameri da ostavi nešto svom gradu, pokazala ne kao san, već kao vizija koja ima svoje opravdanje, i kojoj smo večno zahvalni.

Kako je to naveo Nikolas Pejn, direktor Opera Evrope: „Zahtevalo je to viziju proroka; stvaralačku maštu umetnika; strateški plan generala; rešenost posvećenika; ljubav istinskog rodoljuba“, navode u ovom pozorištu.

Zoran Škrbić, Željko Jovanović/Madlenianum
 

Dan Madlenianuma 26. januara

Dan Madlenianuma kao i svake godine se proslavlja 26. januara od 19.30 časova uz  poslednju predstavljenu premijeru, ovog puta u koprodukciju sa Narodnim pozorištem u Beogradu, operu Đakoma Pučinija Turandot, prisećajući se i prve premijere održane na sceni, Madlenianuma, opere "Tajni brak".

- Kao i tada 1999. godine na sceni je Jasmina Trumbetaš Petrović, ovog puta kao princeza Turandot, dok će svoj debi u ulozi Kalafa imati Nikola Kitanovski, a baletsku rolu Dušu princeze Lou-Ling tumačiće Olga Olćan - zaključuje se u saopštenju zemunskog pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike