Nataša Ninković o prokletstvu predstave „Magbet“: Suze su mi same tekle, imala sam strašne povrede

01.02.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Uvek je postojalo sujeverje oko tog komada, pa glumci često ne izgovoraju njegovo ime, već ga nazivaju „ona škotska drama“

Nataša Ninković o prokletstvu predstave „Magbet“: Suze su mi same tekle, imala sam strašne povrede
Nataša Ninković - Copyright Promo/Nebojša Babić

Čuvena Šekspirova tragedija "Magbet", u režiji Jagoša Markovića, premijerno je izvedena prošle godine u novembru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Glavne uloge tumače prvaci Drame Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić, kao krvoločni vladar Magbet, i Nataša Ninković kao zlokobna Ledi Magbet.

Promo/Nebojša Babić
 

Drama oslikava ogromnu ambiciju bračnog para Magbet da vlada kraljevstvom, i u početku je ženina želja više izražena zbog velike moći koja ih čeka. Muž, da bi se svojoj ženi dokazao kao muškarac, ide iz zločina u zločin, bukvalno gazi preko leševa i ne posustaje, jer ne vidi drugi način da opstane na vlasti.

Tanjug/Rade Prelić
 

Loša energija koja mi ne prija

Glumica Nataša Ninković je u emisiji „Kec na jedanaest“ na K1 televiziji govorila o ovoj ulozi kojom je oduševila publiku, iako nikada nije imala želju da je igra:

- Nisam razmišljala o njoj, jer sam još na Akademiji, kada smo je radili, smatrala da je to neka loša energija koja mi ne prija. Gledala sam švedsko izvođenje „Magbeta“, kao i Engleze i Ostermara u Berlinu. To su bile tri potpuno različite predstave, ali mi se dopalo ono što je Jagoš rekao, da je taj mehanizam vlasti kroz istoriju ono što se ponavlja - istakla je glumica.

Tanjug/Rade Prelić
 

Povrede i suze

Nataša je podsetila da je uvek je postojalo sujeverje oko tog komada, pa glumci često ne izgovoraju njegovo ime, već ga nazivaju „ona škotska drama“:

- Nisam sujeverna, ali sam tokom rada na ovom komadu imala strašnih povreda, problema sa kožom i želucem. Svakodnevno smo se posvećivali i svakodnevno proživljavali sve situacije - rekla je glumica i dodala:

Tanjug/Rade Prelić
 

- Od te energije dešavale su mi se razne stvari. Jednom sam nakon probe koja je trajala četiri ili pet sati, silazila sa petog sprata, našla jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Jagoš me je video i prišao mi, ja sam toliko jecala, on me je smirivao, i onda sam mu rekla da ništa ljudsko nisam osetila dva i po sata. Nije prirodno, ali je takva vrsta energije, nažalost, prisutna i u stvarnom životu - zaključila je Nataša Ninković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike