Efekat je jeziv! Kako je Elizabet Debicki postala Dajana: Šokantna sličnost sa princezom (FOTO/VIDEO)

07.11.2022

12:00

1

"Dok sam prala sudove, pomislila sam- ne mogu ovo da uradim", izjavila je glumica

Efekat je jeziv! Kako je Elizabet Debicki postala Dajana: Šokantna sličnost sa princezom (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Peta sezona "Krune" počinje sa emitovanjem 9. novembra na Netfliksu, i čini se da, bar po reakcijama javnosti, skoro nijedna serija sa tolikim nestrpljenjem nije iščekivana, kako od fanova, tako i od onih koji nisu ljubitelji priče o kraljevskoj porodici.

Ova sezona "Krune" fokusirana je na najtraumatičnije razdoblje engleske kraljevske porodice, godine razvoda Dajane i Čarlsa, kao i vreme pogibije same princeze, čija smrt i dan-danas izaziva brojne kontroverze.

S obzirom na to da svaka sezona prikazuje jedan duži period života kraljevske porodice, glumci su se tokom četiri sezone smenjivali, kako bi što vernije oslikali likove iz kraljevske porodice.

Profimedia
 

U petoj sezoni, kraljicu, nakon Kler Foks i Olivije Kolman, glumi Imelda Stonton. 

Njenog supruga, princa Filipa, igra Džonatan Prajs, koji je najpoznatiji po ulozi negativca Eliota Karvera u filmu o Bondu "Sutra ne umire nikad".

Princa Čarlsa igra Dominik Vest. Kamilu Parker Bouls glumi Olivija Vilijams, a princezu Dajanu u njenim poslednjim godinama života Elizabet Debicki.

Potpuno je neverovatna fizička i glumačka transformacija koju je Elizabet Debicki dostigla u liku Dajane.

Profimedia
 

Kada je na internetu osvanuo insert iz serije sa kontroverznim intervjuom princeze za BBC, na društvene mreže se sručila lavina komentara.

Istina, bilo je onih koji su tvrdili da Debicki nije verno prenela emocionalno stanje Dajane u tom trenutku, ali niko nije dovodio u pitanje savršenu fizičku ali i glumačku transformaciju glumice.

Zanimljivo je da se sama Elizabet Debicki prijavila na audiciju za jednu od uloga u drugoj sezoni "Krune". Nije primljena, ali kreator serije Piter Morgan primećuje u njoj nešto "Dajanovsko" i to ostaje da ga "kopka" sve do početka snimanja četvrte sezone, kada se odlučuje baš za nju ulogu slavne princeze.  

Pre dve godine Debicki dobija i zvaničan poziv za seriju. Ovog puta, za razliku od perioda kada se sama prijavila za audiciju, ova ideja počinje da je brine.

Profimedia
 

- Dok sam prala sudove, razmišljajući o ovoj ideji, pomislila sam "ne mogu ovo da uradim" - izjavila je glumica za britanski Vog.

Ipak, na kraju odlučuje da prevaziđe svoj strah i prihvata ulogu. Dok se pripremala, konsultovala se sa Emom Korin, koja je igrala Dajanu u razdoblju od njene 16. do 28. godine.

- Upijala sam njen nastup i učila iz toga - navodi Debicki.

Ona tvrdi da nema nikakvu fizičku sličnost sa princezom, ali kad se stave perika i olovka za oči, efekat je jeziv i svi vide u njoj Lejdi Di.

AP Photo/Herman Knippertz
 

Da bi izgradila lik Dajane, Debicki se fokusiarala na sam scenario.

- Sećam se da sam pomislila da je sada na meni odgovornost da udahnem život onome što je Piter Morgan napisao i njegovoj interpretaciji ovih događaja i ljudi - objasnila je za Gardijan.

Ipak, pored glumačke, ona je postigla neverovatnu fizičku transformaciju. Nedavno joj je neko na snimanju rekao: "Bože, toliko ličiš na nju".

Na ovaj komentar Debicki dodaje da je granica između nje i Dajane možda sada zamagljena jer je "prilično dugo" u ovoj ulozi.

Foto: Profimedia
 

- Dajana je u tom momentu bila najfotografisanija osoba na svetu. Imali smo obilje materijala, na osnovu kojeg smo mogli da rekonstruišemo njen lik - objašnjava glumica u Netfliksovom trominutnom videu pod nazivom "Kako je Elizabet Debicki postala princeza Dajana".

- Ono šta sam naučila o ovoj osobi je ogroman dar. Na mnogo načina ovo je priča o velikoj transformaciji i trijumfu. Javnost je imala prilike da je gleda kako evoluira u neverovatno snažnu ženu koja pokušava da stvari kontroliše na "klizavom terenu" - kaže Debicki o svojoj junakinji.

Profimedia
 

Elizabet Debicki je rođena u Parizu 1990. godine, u porodici baletskih igrača koji su se upoznali radeći u Evropi. Njen otac je iz Polsjke a majka iz Australije ali je godinama živela u Francuskoj, a pre toga u Engleskoj.

Baz Lurman je 2011. godine angažovao za film "Veliki Getsbi" i tad počinju da se nižu uloge. Ona lično smatra da još nije doživela veliki uspeh ali je sigurno da nakon uloge u petoj sezoni "Krune" više ništa neće biti isto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike