Dva lica Dajane: Scena kontroverznog intervjua izazvala lavinu komentara na internetu (VIDEO)

05.11.2022

11:15

0

Ono čega se javnost najviše plaši a posebno kraljevska porodica je na koji način će biti prikazani poslednji dani

Dva lica Dajane: Scena kontroverznog intervjua izazvala lavinu komentara na internetu (VIDEO)
Elizabet Debicki,Ledi Di - Copyright Prinstcreen/Youtube/Graeme ONeil/Netflix

Peta sezona serije "Krune" koja prati dešavanja u engleskoj kraljevskoj porodici devedesetih godina počinje sa emitovanjem 9. novembra, a već je uspela da izazove brojne kontroverze.

Ono čega se javnost najviše plaši a posebno kraljevska porodica je na koji način će biti prikazani poslednji dani pre tragične pogibije princeze Dajane u Parizu.

Daily Mail piše, a prenosi index.hr, da će ova sezona biti brutalnija od očekivanog i da nisu prihvaćene molbe princa Vilijama da se iz serije izostave njemu posebno osetljivi delovi.

Printscreen/Youtube
 

Uprkos njegovim molbama, Netfliks će u novim epizodama prikazati scene zloglasnog intervjua koji je princeza Dajana dala novinaru Martinu Baširu, tada najvećoj zvezdi BBC-jeve emisije „Panorama“.

Tada je izgovorena antologijska rečenica.

- Bilo nas je troje u braku, pa je pomalo bila gužva.

Inače, nezavisni istražitelj bivši sudija vrhovnog suda Lord Dajson ove godine je u izveštaju zaključio da se Bašir intervjua domogao na prevaru. Falsifikovao je bankovne izveštaje i pokazao ih Dajaninom bratu Erlu Spenseru kako bi mu omogućio pristup princezi od Velsa.

Engleski tabloid The Sun, pozivajući se na izvore bliske autorima serije, piše da su scenaristi Dajanin intervju izabrali za ključan trenutak pete sezone.

Profimedia
 

Prinčevi Vilijam i Hari su, nakon objave Dajsonovog izveštaja, zatražili da se intervju više nikada ne prikazuje i osudili su poteze BBC.

- Neopisivu tugu izaziva i spoznaja da je BBC značajno doprineo njenim strahovima, paranoji i izolaciji koje pamtim iz zadnjih godina što smo ih proveli zajedno - poručio je Vilijam, Dajanin stariji sin.

BBC se izvinio kraljevskoj porodici. Izvinio se i Bašir, rekavši da je lažiranje dokumenata bio „glup potez“ i da zbog njega „duboko žali“, ali i dalje smatra da on „nije uticao na ličnu odluku princeze o učestvovanju u intervjuu“.

Kontroverzni intervju će biti prikazan u okviru pete sezone, a snimci intervjua u kojem Dajanu glumi Elizabet Debicki, osvanuli su na društvenim mrežama.

Profimedia
 

I dok jedni tvrdi da je Elizabet uradila majstorski posao, verno preslikvajući tačno ono što je rekla Dajana, drugi nisu tog mišljenja da je to zaista dovoljno da se verno prikaže kroz šta je Dajana prolazila u tom trenutku.

- Pogledajte njihovo držanje. Dajana je staložena, nežna i slatka. Elizabet deluje ogorčeno i podlo - napisao je jedan tviter korisnik.

Drugi tviter korisnik je napisao da je Elizabet Debicki sjajna glumica ali da je ovde potpuno promašila emocionalno stanje kroz koje prolazi Dajana u tom trenutku.

Ko je u pravu presudite sami.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike