Nova serija o Dajani bavi se istragama o njenoj smrti: Da li je ovo kraj teorijama zavera?

10.08.2022

16:00

0

Francuski kanal Channel 4 zajedno sa Discovery kanalom snima seriju pod radnim naslovom “Investigating Diana: Death in Paris”

Nova serija o Dajani bavi se istragama o njenoj smrti: Da li je ovo kraj teorijama zavera?
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Nova serija o princezi Dajani trebalo bi da ispita na koji način i šta su otkrile dve istrage koje su pokrenute nakon saobraćajne nesreće u Parizu u kojoj je princeza preminula.

Odmah nakon nesreće u Francuskoj je pokrenuta zvanična istraga, dok je policija u Velikoj Britaniji započela sopstvenu istragu, sedam godina kasnije, 2004. godine.

Iako su nesreću istraživale policije sa obe strane Lamanša, to nije bilo dovoljno da se u javnosti ne pokrene niz teorija zavera.

Profimedia
 

Francuski kanal Channel 4 zajedno sa Discovery kanalom snima seriju pod radnim naslovom “Investigating Diana: Death in Paris”.

U režiji Will Jessop i Barnaby Pell, autori serije će razgovarati sa brojnim vrhunskim detektivima u Velikoj Britaniji i Francuskoj, od kojih mnogi do sada nisu javno govorili, i pokušati da razdvoje činjenice od fikcije.

- U seriji ćete čuti kako su detektivi jurili svaki trag, dok su pokušavali da manevrišu između nepouzdanih svedoka i varljivih sećanja - piše u najavi serije.

Serija će se baviti i nezasitošću javnosti za odgovorima što je dovelo do neviđenog interesovanja medija i ekspanziji onlajn čet soba gde su spekulacije o "pravom uzroku" Dajanine smrti postale jedna od prvih viralnih senzacija ranog interneta.

Automobil u kom je stradala princeza Dajana posle udesa, Foto: Profimedia
 

- Ovo je zaista važna serija koju je trebalo snimiti, ne samo zato što se nadamo da će zaustaviti teorije zavere koje zamagljuju istinu o tome šta se zaista dogodilo u tunelu Alma te noći, već zato što priča predstavlja neku vrstu ogledala današnjeg društva, gde teorije zavere više ne žive u mračnim uglovima interneta, već su postale mejnstrim i zapravo ih guraju ljudi na pozicijama stvarne moći - rekao je Henri Singer, izvršni producent.  

Princ Čarls, Vilijam i Hari Profimedia
 

Kreatori serije poručuju da serija postavlja pitanja o nama samima kao i društvu i prirodi istine.

Takođe, kako ističu pogibija Dajane i sve ono što je usledilo nakon nesreće, nije bila samo veliki tragedija već i najveći internet fenomen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike