Nove Dajanine tajne: Zašto princ Hari najviše strahuje od pete sezone serije „Kruna“

07.08.2022

09:15

0

Kultna serija, koja bez mnogo laskanja prikazuje život britanske kraljevske porodice, primakla se najosjetljivijem delu priče sa naglaskom na princezu od Velsa, njen razvod od princa Čarlsa i tragičnu smrt

Nove Dajanine tajne: Zašto princ Hari najviše strahuje od pete sezone serije „Kruna“
Princeza Dajana, Princ Hari - Copyright Profimedia

Svi znaju da su princ Hari i Megan Markl potpisali višemilionski ugovor sa Netfliksom - spominjale su se cifre od 100 do 150 miliona dolara koje je odlučio da im da najveći digitalni striming servis. Stvari ne idu glatko. Naveliko se priča kako u Netfliksu, koji se bori sa velikim finansijskim problemima, nisu baš presrećni realizacijom planova i obećanja ambicioznog vojvodskog para.

U trenutku „Megzita“, bega Saksesovih preko Atlantika, izgradnje njihovog brenda kroz eksplozivni intervju s Oprom Vinfri, prepucavanja sa porodicom, činilo se kao da su toliko vruća roba da se isplati uložiti u Megan i Harija. Oni se, pak, nisu previše bunili oko činjenice da ruka koja njima ispisuje milionske čekove, takođe ulaže i 130 miliona dolara po sezoni u seriju "Kruna".

Profimedia
 

Sada već kultna serija, koja bez mnogo laskanja prikazuje život britanske kraljevske porodice i njenih članova, kroz četiri sezone lagano se primakla najosjetljivijem delu priče, devedesetim godinama, svim burnim događajima u zadnjoj deceniji 20. veka sa naglaskom na princezu Dajanu, njen razvod od princa Čarlsa i tragičnu smrt u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine.

Princeza Dajana/Profimedia
 

U četvrtoj sezoni publika je gledala Emu Korin u ulozi lejdi Di koja joj je donela nominaciju za Emi nagradu. Ona je sjajno prikazala Dajaninu borbu sa poremećajima u ishrani, kao i njen komplikovan odnos sa drugim članovima kraljevske porodice.

Ema Korin “Kruna” / Profimedia
 

U petoj sezoni, čija će premijera biti do kraja ove godine, pokojnu princezu od Velsa igraće Elizabet Debicki. Netfliks ima u planu da snimi i šestu sezonu koja će biti poslednja, a pratiće britansku monarhiju do današnjih dana, u 21. veku.

Elizabet Debicki kao princeza Dajana, serija “Kruna”/Profimedia
 

Nema sumnje, princ Hari "neće odobriti" prikaz njegove voljene majke u seriji u petoj sezoni. Tako misli Tina Braun, poznati stručnjak za kraljevsku porodicu.

- Sledeća sezona „Krune“ Hariju se nimalo neće svideti u celini, a posebno mu se, bez sumnje, neće svideti prikaz njegove majke - rekla je Braunova za The Daily Express i dodala:

- Iako ne znamo detalje, samo ime glumice koja će igrati Dajanu, znamo da se Hariju, ali i drugim članovima kraljevske porodice, ništa do sada snimljeno o lejdi Di nije dopalo.

Profimedia
 

Netfliks se, kako su pisali britanski mediji, već suočio s otporom Bakingemske palate pri radu na seriji. Peta sezona koja se bavi razdobljem kojeg se većina vernih gledalaca "Krune" i te kako dobro seća, učiniće seriju još kontroverznijom.

Braunova podseća da je Hari u intervjuu s Oprom Vinfri priznao da je pogledao neke epizode "Krune", ali je to ostalo gotovo neprimećeno zbog kontroverznih otkrića u tom razgovoru.

Princeza Dajana/ Profimedia
 

Doduše, odbegli princ nije uvek bio oštar prema autorima serije. Mesec dana pre Opre, u februaru 2021. godine, u emisiji "The Late Late Show With James Corden" izjavio je kako je "Kruna" fikcija s elementima istine.

- Mnogo mi je prijatnije da gledam "Krunu" nego da čitam priče o mojoj porodici, supruzi i meni - rekao je tada.

Kraljevska porodica je, bez obzira na to šta Hari radi i govori, prema tvrdnjama Tine Braun "vrlo je nesrećna" što se "Kruna" i dalje snima i ima izuzetnu gledanost. Različitim potezima su čak pokušavali da utiču na snimanje.

Profimedia
 

- Kad god mogu, zaustaviće snimanje. Gde god imaju uticaja, iskoristiće priliku da nešto naprave - smatra ona navodeći primer da su iz koledža Eton, gde su se školovali prinčevi Hari i Vilijam, odbili su da daju dozvolu za snimanje u prostorijama ustanove. To je, nedvosmisleno, bio znak da na Etonu slušaju princa Vilijama i da nisu želeli da povrede njegova osećanja. Odlučili su da jasno pokažu da neće imati ikakve veze sa serijom i da im neće pomoći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike