Sve o drugoj sezoni serije „Azbuka našeg života“: Novi likovi, uzbudljivi događaji i neizvesne sudbine (FOTO)

02.11.2022

16:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Novih 11 epizoda na male ekrane stižu sledeće jeseni

Sve o drugoj sezoni serije „Azbuka našeg života“: Novi likovi, uzbudljivi događaji i neizvesne sudbine (FOTO)
Aleksandra Janković i Jadran Malkovič - Copyright Promo/Jadranka Ilić

U bašti beogradskog restorana „Amici“ danas je predstavljena druga sezona popularne televizijske serije „Azbuka našeg života“, u režiji Jelene Bajić Jočić, koja se realizuje u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija. Tom prilikom, predstavnici medija prisustvovali su nastavku snimanja ovog popularnog TV projekta, koji, nakon velikog uspeha prve sezone, dobija svoj nastavak i novih jedanaest epizoda.

Promo/Jadranka Ilić
 

Premijerno emitovanje prve sezone „Azbuke našeg života“, savremene dramske serije specifične po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, izazvalo je odlične reakcije publike i javnosti, kao i stručne kritike.

Uz sveukupni utisak da je domaća TV scena postala bogatija za jedno delo visokog potencijala i kvaliteta, serija je potpuno opravdala očekivanja producenata čija je inicijalna ideja bila da publici pruže televizijsko osveženje, zanimljiv i kvalitetan igrani sadržaj.

Prvih deset epizoda rađeno je po motivima knjiga „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“, Mirjane Bobić Mojsilović. Nove epizode serije izlaze iz okvira knjiga. Likovi nastavljaju svoje živote dalje, sudbinski točak se kotrlja u novim nepoznatim smerovima. Ipak, Mirjanino štivo, roman „Tvoj anđeo čuvar“, ostaje inspiracija u jednom segmentu priče.

Promo/Contrast studios
 

Naime, u drugoj sezoni serijala u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović. Njihovi putevi naizgled se razilaze: dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome. Iznenada, i jedno i drugo se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans.

Uporedo sa njihovim, plete se i niz paralelnih priča i epizoda koje će gledaocima doneti sve što je svojstveno ovoj modernoj bajci - životne trenutke pune iskrene emocije, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških dramskih momenata. Ono što će publiku ipak iznenaditi jesu trenuci zapleta u vidu napetog trilera, u kojima će sudbine likova visiti o koncu.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Kreatorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić je istakla:

- I dalje se bavimo savremenim društvom i preispitivanjem sistema vrednosti unutar tog bajkovitog privida o savršenim životima. Stavljajući naše junake u mnoga iskušenja i izazove, pokušavamo da damo odgovore na večito pitanje: šta nam je zapravo potrebno za sreću i koja doza ljubavi je neophodna da bismo se osetili voljenim. Osim toga, u novoj sezoni „Azbuke“ bavimo se i mnogim životnim temama, društveno odgovorim pitanjima o kojima se vrlo malo govori, a koja čine našu svakodnevicu. Ova sezona nam donosi puno uzbudljivih događaja, odnosa i zapleta. Rekla bih da novih jedanaest epizoda u strukturi, pa i u žanrovskim bojama, donosi osveženje i mnoga iznenađenja - rekla je Jelena Bajić Jočić.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Kroz dinamičnu radnju i prepoznatljivu voice-over naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajima likova, nove epizode serije donose nam nastavak iskrene životne priče jedne urbane beogradske porodice u pokušajima da iznova nađu sreću i spokoj, ne sluteći da ih očekuju iskušenja koja će još jednom na ispit staviti sve ono što su mislili da znaju o misteriji zvanoj „život“.

Prvu sezonu „Azbuke“ sjajno je iznela pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj smo gledali mnoga poznata lica, ali i otkrili neka potpuno nova. Uživali smo u glumačkim bravurama Aleksandre Janković i Jadrana Malkoviča, zatim Nebojše Milovanovića, Isidore Simijonović, Anđelke Prpić. Tu su bili i Radoš Bajić, Anastasia Mandić, Nedeljko Bajić, Miona Marković, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Milena Pavlović, Đorđe Mišina, Iva Štrljić i drugi.

ATA Images/Antonio Ahel
 

U nastavku priče, ovoj sjajnoj glumačkoj ekipi pridružiće se zvučna imena domaće glumačke scene, kao što je popularni glumac Radivoje Raša Bukvić, koji tumači glavni muški lik sezone. Upečatljive role odigraće i i specijalni gosti Aleksandar Srečković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Alexander.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Snimanje druge sezone TV serije „Azbuka našeg života“, nedavno je započeto u Crnoj gori, u jednom od najluksuznijih hotelskih kompleksa na jadranskoj obali, Porto Montenegro i hotelu Regent, a nastavljeno danas u Beogradu gde će se, sve do kraja februara 2023, snimati u elitnim gradskim kvartovima, najuglednijim prestoničkim hotelima, stambeno-poslovnim kompleksima, ugostiteljskim objektima i drugim prestižnim i atraktivnim lokacijama po kojima je srpska prestonica nadaleko čuvena i prepoznatljiva.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Premijerno emitovanje druge sezone serije planirano je za jesen 2023. godine na kanalu Superstar TV i TV Prva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike