Na granici ludila i zdravog razuma: 24sedam na konferenciji povodom završetka snimanja serije “Tunel” (FOTO)

28.10.2022

15:00

0

U pitanju je napeta psihološko-policijska drama u kojoj se u svakoj epizodi smenjuju žanrovi od trilera do komedije

Na granici ludila i zdravog razuma: 24sedam na konferenciji povodom završetka snimanja serije “Tunel” (FOTO)
Konferencija za novinare - Copyright TAG media

Kako izgleda kada se hoda na tankoj žici između zdravog razuma i ludila, kada nam otkažu sve kočnice koje nas sprečavaju da ne nanesemo sebi ali i drugima zlo, samo su neke od velikih psiholoških drama koje će gledaoci moći da vide u seriji “Tunel” čije je snimanje upravo završeno.

Serija će se naredne godine prikazivati na Superstar televiziji i jednom kanalu sa nacionalnom frekvencijom.

Serija je inspirisana realnim događajima i prikazaće sve uzbudljive i opasne situacije u kojima se nalaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica i njihovi pregovarački timovi.

Tanjug /Milos Milivojevic
 

Seriji je prethodio veliki dvogodišnji proces istraživanja, gde su detaljno analizirani slučajevi koji su se zaista dogodili, a zatim pretočeni u scenario Vladimira Ćosića.

U ekipi od čak 150 glumaca igra velika plejada umetnika poput Lazara Ristovskog, Danice Ristovski, Miloša Timotijevića, Zorana Cvijanovića, Sergeja Trifunovića, Feđe Štukana ali i glumaca čije vreme zasigurno tek dolazi.

Kako je objasnio Petar Ristovski reditelj “Tunela”, na konferenciji za novinare, kasting za TV seriju je napravljen tako da su uloge pregovarača poverene još uvek neafirmisnim glumcima ali koje zasigurno čeka velika glumačka karijera, dok su uloge počinioca krivičnih dela dodeljene velikim glumačkim zvezdama.

Petar Ristovski, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Prema rečima Ristovskog „Tunel“ je napeta psihološko-policijska drama u kojoj se u svakoj epizodi smenjuju žanrovi od trilera do komedije.

Scenarista serije Vladimir Ćosić ističe da je „Tunel“ višedimenzionalna socio-psihološka drama koja je na momente veoma napeta, a zatim na momente veoma tužna.

Serija je snimana na 160 autentičnih lokacija, po svim “ćoškovima Beograda”, ostalim gradovima u Srbiji i Crnoj Gori.

Vladimir Ćosić, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Prva sezona “Tunela” sastavljena je od 12 epizoda i svaka će predstavljati zaseban policijski slučaj, osim jednog, najkompleksnijeg, koji će biti ispričan u dve epizode. 

Poznati glumac Zoran Cvijanović, se u “Tunelu” našao u ulozi bivšeg košarkaša i trenera kojeg su pretukli pred njegovom ženom i sinom i koji na kraju završava u policijskoj stanici sa bombom.

- Sve oko ove serije je toliko intenzivno da ovo snimanje mogu samo da uporedim sa radom na filmu “Lepa sela lepo gore”, a mogu reći da po jačini intenziteta prevazilazi i taj film - objasnio je Cvijanović na konferenciji za novinare.

Zoran Cvijanović, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Glumac Miloš Đorđević je naveo da je ovo njegova najveća uloga u jednoj dramskoj seriji.

- Serija je toliko autentična, počevši od lokacija, preko scenografije, do kostima da sam često imao osećaj, kada sam se vraćao sa snimanja, da uopšte nisam glumio već da sam samo reagovao na situacije – naveo je Đorđević, govoreći o radu na seriji koja je puna “pucnjave i krvi”.

Boža Marjanović u seriji igra glavnog pregovarača i kako je istakao ubeđen je da će gledaoci voleti "Tunel".

Miloš Đorđević, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Glumica Minja Peković je navela da je jedan od najvećih kvaliteta serije taj što nećete videti samo uniforme, već ljude sa svim emocijama u tim uniformama.

- Za mene lično najveći izazov je bio rad na liku koji je potpuno suprotan od moje prirode – rekla je ova glumica, priznajući da je “strašljiva” za razliku od lika u seriji.

Takođe, ona je istakla da umetnost ne može da “menja svet, ali može svest”, tako da se nada da će gledaoci na ljude zaposlene u MUP-u nakon serije gledati iz druge perspektive.

Minja Peković,Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Glumica Tamara Šustić igra psihologa u pregovaračkom timu.

- Velika je čast kada u 27. godini dobijete ovakvu ulogu. Ogromna čar scenarija je što je rađen prema stvarnim događajima i što govori o psihološkom iščašenju kod ljudi ali i onih koji su zdravim razumom rešili da sebe dovedu do ivice – navela je ova glumica.

Lazar Ristovski je rekao da u ovoj seriji ima viešestruku ulogu kao producent i glumac. On je istakao ogromno zadovoljstvo glumačkom ekipom koja je učestvovala u “Tunelu”.

Tamara Šustić ,Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Posebno se u svom stilu zahvalio “komandantu cele ekipe” sinu Petru Ristovskom.

Takođe, Ristovski se na konferenciji za novinare zahvalio i Vladimiru Lučiću, direktoru Telekoma Srbije.

- Bez Telekoma i Vladimira Lučića koji je pokazao veliko razumevanje, srpska kinematografija bi zaostajala - naveo je Ristovski.

Lazar Ristovski, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

Vladimir Lučić je naveo da je serija dobra kombinacije trilera i psihologije i da se odmah po scenariju videlo da ima veliki potencijal. 

- Telekom Srbija već nekoliko godina nema konkurenciju kada je u pitanju količina i kvalitet filmskog i serijskog programa. To je bio naš cilj, ali je ujedno i velika odgovornost, jer publici dugujemo da stalno idemo napred i kreiramo sadržaje koji će biti još kvalitetniji i produkcijski napredniji.

Vladimir Lučić, Tanjug /Milos Milivojevic
 

 

U ovoj seriji smo po ideji i scenariju odmah prepoznali da ima potencijal za plasman na strana tržišta, ona je urađena potpuno u skladu sa svetskim trendovima i kombinacija je psihologije, trilera i krimi dinamike - izjavio je generalni direktor kompanije Telekoma Vladimir Lučić.

Serija je rađena u produkciji Zilion filma i Telekoma Srbija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike