Raša Bukvić u priči o najpoznatijem serijskom ubici Jugoslavije: U raljama tajnih službi i jedne žene

02.10.2022

17:01

0

Jugoslav je jedan istinoljubiv i odvažan čovek koji je spreman na svaku žrtvu samo da odbrani slobodu

Raša Bukvić u priči o najpoznatijem serijskom ubici Jugoslavije: U raljama tajnih službi i jedne žene
radivoje bukvic foto emilija stanisic (6) - Copyright Raša Bukvić u filmu "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić

Glumac Radivoje Raša Bukvić igra jednu od naslovnih uloga u filmu “Trag divljači” čija premijera je zakazana za sutra, 3. oktobar, u MTS dvorani.

Naš poznati glumac igra novinara Jugoslava Bucala, čoveka koji je svojim izveštajima pomogao u rešavanju slučaja Metoda Trobeca, najpoznatijeg serijskog ubice SFRJ sedamdesetih godina prošlog veka.

Protiv svoje volje stiže u imaginarno mesto iz dela Živojina Žike Pavlovića, Vranovac, u kom će samoubistvo jednog profesora i ubistvo udbaša podići prašinu u celoj zemlji, ali to je samo vrh ledenog brega velikih neisceljenih rana i nerešenih problema. 

Raša Bukvić u filmu "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić
 

Reč je o još jednom trileru, tačnije krimi drami, a Raša Bukvić se veoma dobro snašao u ulozi radoznalog, uspešnog novinara idealiste iz Beograda.

S obzirom na period u kojem je cela radnja smeštena, vizuelni identitet filma je retro, a zaštitni znak Bukvićevog junaka je “buba”, auto koji je u to vreme bio veoma popularan, a koji provejava scenama filma, ne bi li makar malo ublažio čemer teških sudbina junaka.

- Jugonostalgija je prisutna u atmosferi i slici filma. To je jedna epoha koja je davno iza nas i koju mi svi danas glorifikujemo. Stalno govorimo nekada je bilo bolje, a onda govorimo sada negde drugde je bolje. Zato i napuštamo često ove krajeve - izjavio je Bukvić, nakon novinarske projekcije filma „Trag divljači“.

Raša Bukvić i Milena Pavlović u filmu "Trag divljači"Promo/Emilija Stanišić
 

On ističe da ovo ipak nije jugonostalgičan film već je jugonostalgija samo nuspojava epohe u kojoj se cela priča dešava.

- Novinar Jugoslav je jedan istinoljubiv i odvažan čovek koji je spreman na svaku žrtvu samo da odbrani slobodu. Pravda ne može da bude zadovoljena ukoliko jedan pojedinac nije odvažan, hrabar i spreman da žrtvuje sopstvenu karijeru ili čak sopstveni život - kaže glumac o svom junaku.

Jugoslav kao veliki idealista nije imun ni na „ovozemaljske stvari“ pa tako dobrovoljno upada u jednu „žensku mrežu“. Reč je o Sonji koju igra Nada Šargin, koja pokušava da se snađe među, kako ona sama kaže, „zverima“.

Novinar je tu kao sredstvo ili samo uteha ostaje gledaocu da dokuči.

Raša Bukvić u filmu "Trag divlljači" Promo/Emilija Stanišić
 

U filmu ima par ljubavnih scena između Jugoslava i Sonje za koje Bukvić kaže da su dobro odglumljene.

- Nada i ja se znamo još iz studentskih dana. Bilo nam je neprijatno tokom tih scena jer je bilo jako hladno. A hemiju između Jugoslava i Sonje smo uspešno odglumili - pomalo diplomatski odgovara glumac, na uvek neprijatno pitanje novinara o ljubavnim scenama sa koleginicom.

Jugoslav je novinar koji je pronicljiv, ali nehotično upada u mrežu različitih interesa, tajnih službi, sitnih ličnih profita, potcenjen i od svog urednika. A da li se Bukvić i sam ponekad osećao tako u svojoj profesiji?

Raša Bukvić u filmu" Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić
 

- Jesam. Postoji jedna divna poslovica koja mi je moto i nadahnuće kada prihvatam neku ulogu, a koja glasi: “Ko pobeđuje bez prepreka, trijumfuje bez slave”. A da bi mi napravili heroja, taj heroj mora da prođe kroz gomilu prepreka da bi zaslužio to zvanje - kaže Bukvić, bez ogorčenosti.

Ipak, reditelji ga najviše vole u trilerima, a ni njemu to previše ne smeta, mada bi mu “legla” jedna dobra komedija.

- Triler je žanr koji volim, ali nije lak za snimanje. Mnogo se trpi u kadru i mnogo toga treba izdržati da bi ta scena valjala - kaže ovaj glumac.

Scena iz filma "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić
 

Film „Trag divljači“ će biti prikazan i kao serija na Superstar kanalu.

Raša Bukvić tvrdi da smo dobili jedan dobar, zanimljiv i uzbudljiv film koji se svakako ističe svojim kvalitetom, a da li serija može da „pokvari“ film?

- To zavisi od veštine reditelja i kako je ceo koncept stvoren. Serije su neminovnost i odraz današnjeg vremena, pošto je film jako skupa alatka. Ako hoćemo da gledamo dobre filmove, onda moramo imati i serije sa istom temom kao i film – zaključuje Bukvić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike