Molim? Najjača muljaža starlete o mužu iz klana Džonija sa Vračara

13.06.2024

20:45

0

Nikola Kačarević optužen da je dojavljivao informacije o kretanju Aleksandrra Šarca i da je za tu "uslugu" dobio 6.000 evra

Molim? Najjača muljaža starlete o mužu iz klana Džonija sa Vračara
Nikola Kačarevć i Tamara Đurić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Sudsko veće koje sudi pripadnicima "vračarskog klana" na čijem su čelu navodno bili odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, donelo je odluku da odbije predlog branilaca optuženog Nikole Kačarevića, supruga starlete Tamare Đurić, da on uz jemstvo bude pušten na slobodu.

Kačarević je optužen da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca u oktobru 2020. u Tržnom centru Ušće tako što je pripadnicima "vračarskog klana" dojavljivao informacije o njegovom kretanju, tome gde se sastaju, za kojim stolom sedi i kako je obučen, i da je za tu "uslugu" dobio 6.000 evra.

- Kačareviću, veće smatra da i dalje stoje razlozi zbog kojih vam je pritvor određen, pre svega jer ste do sada sedam puta osuđivani - saopštila je sudija Svetlana Alaksić i odbila predloge i drugih branilaca da optuženi budu pušteni na slobodu.

Advokat Saša Milovanović, branilac Kačarevića, ponudio je ranije sudu i jemstvo i hipoteku na nepokretnost kao garanciju da će se Nikola redovno odazivati na sve pozive suda. Kasnije je na već ponuđeno jemstvo dodati i 30.000 evra.

- Imao je i gde i s čim da pobegne, pa nije - rekao je Milovanović navodeći da o njegovog prethodnoj osuđivanosti "nema šta pametno da kaže" jer je osuđivan više puta za različita krivična dela, a da i sada treba da bude upućen na izdržavanje kazne kućnog zatvora za drugo krivično delo. Nije on serijski ubica koji ide i ubija po Beogradu. Boraveći na elektronskom nadzoru i ako službe kontrolišu, objektivno je onemogućen da izvrši novo krivično delo - rekao je advokat Milovanović.

"Ni K od kriminala"

Starleta Tamara Đurić oglasila se pvi put nakon hapšenja njenog bivšeg muža Nikole Kačarevića, koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom "vračarci".

- Moj bivši muž nije cinkaroš, ja ću biti svedok na sudu. Znam ga najbolje, imam emocije koje želim da podelim sa svima. Da je bio idealan, ne bih ga ostavila, ali što se njegovog kriminala tiče, od toga nema ni K! Optužili su ga najsurovije, to sutra može da utiče na moje dete. Policija treba da radi svoj posao - rekla je Đurićeva u lajvu na svom "Instagram" profilu.

"Novac dobili za svadbu, a dobrostojeća porodica"

Nikola Kačarević je u sudnici izjavio da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

Na pitanje sudije Svetlane Aleksić da se izjasni o poreklu novca koji je policija prilikom pretresa stana pronašla 11. novembra 2022, kada je uhapšen, optuženi Nikola je rekao:

- Novac je moj i ženin, dobili smo za svadbu i dete je za prvi rođendan možda dobilo 12 do 15 hiljada evra. Mi smo odvajali i štedeli, hteli smo ćerki da kupimo lokal - rekao je Nikola, a na pitanje sudije koliko ćerka ima godina, odgovorio je da ima tek tri godine. Ja radim rentakar, a žena mi radi na televiziji. Imam i auto perionicu, majka mi se bavi građevinom u Crnoj Gori, imala je i lanac maloprodaja. Mi smo dobrostojeća porodica - rekao je Tamarin suprug,

Kačarević se, kako smo već pisali, dovodi u vezu sa ubistvom Aleksandra Šarca i to po nalogu Nikole Vušovića. Zadatak mu je, navodno, bio da prati kretanje Šarca i da sve što uoči i sazna javi pripadnicima grupe.

Odbegli Nikola Vušović i pripadnici njegove kriminalne grupe, sumnjali su navodno u lojalnost optuženog Nikole Kačarevića. "Vračarci" su optuženi za ubistva Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i za pet pokušaja likvidacija.

ATA Images/Printscreen/Pink/Facebook/
Aleksandar Šarac i Nikola Kačarević/Ilustracija

U trag Šarcu "vračarci" su, navodi se u optužnici, pokušavali da uđu puna dva meseca. U to vreme, Kačarević se viđao sa Šarcem po lokalima u Beogradu i informacije o tome gde se sa njim sastaje odavao je Vušoviću i za to dobio nagradu od 6.000 evra.

Uprkos tome što je pripadnicima klana davao tačno vreme, lokacije i slao fotografije na kojima se vidi kako je Šarac obučen, "vračarci" nikako nisu uspevali da ga ubiju. Zbog toga su počeli da sumnjaju i u Kačarevića.

Krajem septembra 2020. godine, dok je trajala potraga za Šarcem, Vušović je pripadnicima grupe poslao poruku na "Skaj" u kojoj piše:

- I ovaj to što ga namešta mi deluje da vrda, sam je hteo da dobije pare za to, sve ponudio al se us*ao valjda, otkud znam. I njega ćemo da zakopamo kad ovog odradimo, budala da nas j**e ovde - navodno je jedna od presretnutih poruka koju je poslao Vušović.

"Ne može ništa da ga sačuva"

Stigao je odgovor: "Ma, meni taj što treba da ga namesti deluje kao da će nas trojicu da servira njima", pisao je Filip G., koji je navodno u prvom trenutku bio određen da ubije Šarca, ali mu Vušović odgovara:

- Neće, proverili smo to već, prvo smo ga testirali i što je rekao tako je i bilo. Čuva se ovaj, al od nas nema uporniji, ne može ništa da ga sačuva.

Jedna od opcija je, kako se navodi u "Skaj" prepisci koja je isplivala u javnost bila je da Šarca ubiju u stanu Nikole Kačarevića, kog su zvali Sosa. Kačarević navodno nije bio saglasan sa tim da se zločin dogodi u blizini stana u kom je živeo sa suprugom.

- Brate, samo vidi mesto gde možemo auto da stavimo i da reagujemo kad ovaj dođe kod Sose kući, upadamo. Sosa će misliti da ćemo da ga odsečemo kao murija, ali nećemo, nego će naši da uđu u stan i da oderu i njega i Sosu - napisao je Vušović u poruci Nedeljku Todoroviću.

Dok su pravili "sačekušu" Šarcu ispred jednog poznatog restorana u Beogradu, Vušović je egzekutore navodio tako što im je objašnjavao da će za stolom sa Šarcem da bude i Tamara Đurić.

Aleksandar Šarac teško je ranjen u Tržnom centru Ušće 17. oktobra 2020.godine a preminuo je devet dana kasnije u bolnici. Za ubistvo je optužen Lazar Ilić, pripadnik "vračarskog klana", koji je uhapšen u Budvi u januaru 2021. godine.

Mediji su pisali da su Kačarević i Uroš Piperski, posredstvom svojih advokata, ponudili da budu svedoci okrivljeni u ovom postupku, ali je Kasnije Kačarevićev branilac izjavio da ga neće braniti ako postane svedok saradnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike