Ovo su ubistva zbog kojih su uhapšeni pripadnici grupe Džonija sa Vračara!

11.11.2022

15:01

0

Autor: 24sedam

U današnjoj akciji uhapšeno je 17 osoba

Ovo su ubistva zbog kojih su uhapšeni pripadnici grupe Džonija sa Vračara!
Ubistva - Copyright Profimedia/Mup/Facebook

Grupa "Vračarci" na čelu sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, čijih je 17 pripadnika uhapšeno u današnjoj akciji, sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca.

Ime Aleksandra Halabrina iz Janošika kod Alibunara bilo je na spisku nestalih o čijoj se sudbini ništa nije znalo dva meseca. Nestao je na Banjici 20. marta 2020., a njegovo telo pronađeno je 16. maja iste godine, u plitkom grobu u livadi u Parcanima kod Sopota, sa prostrelnom ranom na glavi.

24sedam/Ljiljana Keković
 

Halabrin je, prema pisanju medija, bio blizak sa Nenadom Alibegovićem zvanim Alibeg, nekadašnjim vođom grupe „Zabranjeni“.

Drugo ubistvo za koje se sumnjiče je likvidacija Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici. Ristić je izašao iz svog „audija“, kao i suvozač iz automobila „pasat“, koji ga je udario na uglu Smederevskog puta i Ulice proleterskih brigada. Napadač mu je tada pucao u glavu i grudi, a potom ga „overio“.

Ubicu Aleksandra Šarca snimile kamere Printscreen
 

Aleksandar Šarac (35), "Pink panter" i blizak saradnik "škaljarskog klana" teško je ranjen 17. oktobra 2020. u sačekuši u tržnom centru "Ušće" u Novom Beogradu, a posle devet dana preminuo je u beogradskom Urgentnom centru.

Prema pisanju Telegrafa, Srđan Lalić okrivljeni svedok u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana "namestio" je ekipu Nikole Vušovića poznatog kao Džoni sa Vračara i ispričao da oni stoje iza ova tri ubistva.

Oni su, osim njegovog svedočenja, uhapšeni na osnovu dokaza sa aplikacije Skaj što je u svom obraćanju danas i pomenuo Aleksandar Vučić.

- Ne znam sve detalje, ali znam da imaju ne samo kroz svedočenja nekog od zaštićenih svedoka, već mislim da je to kombinovano sa onim što je dobijeno preko Sky aplikacije kao jasni dokazi - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike