Ja sam ga rodila, i biću tu zbog njega: Emotivne scene na suđenju "vračarcima" (FOTO)

13.06.2024

13:27

0

Autor: 24sedam

Na suđenju klanu sa Vračara prikazane slike sa obdukcije ubijenih Aleksandra Šarca i Aleksandra Halabrina

Ja sam ga rodila, i biću tu zbog njega: Emotivne scene na suđenju "vračarcima" (FOTO)
Aleksandar Šaraca ubijen na parkingu tržnog centra - Copyright Printscreen/Facebook

U nastavku sudjenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri likvidacije i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu prikazane su slike sa obdukcije ubijenih Aleksandra Šarca i Aleksandra Halabrina.

Šarac je ranjen iz 17. oktobra 2020. godine u Tržnom centru "Ušće", a preminuo je devet dana kasnije u bolnici. Optuženi za ovo ubistvo je Lazar Ilić, koji je u pritvoru u Crnoj Gori. Zatim je prikazan obdukcioni nalaz ubijenog Šarca na kojima se vidi da ima ranu u glavi, kao i nekoliko rana po telu.

24sedan/Ljiljana Keković
Aleksandar Halabrin

Pre prikazivanja ovih fotografija sudija je upitala Šarčevu majku da li možda želi da izađe iz sudnice jer bi fotografije bile potresne za nju na šta je ona odgovorila da ne želi, da je već preuzela obdukcioni nalaz.

Sloboda za 96.000 evra

Veće Specijalnog suda je "vračarcu" Bogdanu Dimitrijeviću pritvor je zamenilo merom jemstva od 96.000 evra u vidu hipoteke na nepokretnosti. Dimitrijević će biti pušten iz pritvora čim se dostavi sudu dokaz o upisu hipoteke. 

- Ja sam ga rodila, bila sam tu kad je prvi put udahnuo vazduh i moram tu da budem zbog njega - rekla je ona.

Danas je prikazan i obdukcioni nalaz ubijenog Halabrina, čije telo je po pronalasku bilo već u podmakloj fazi raspadanja, a na lobanji se videla rupa najverovatnije od metka. Pored obdukcionog nalaza prikazane su fotografije mesta pronalaska njegovog tela.

Kao dokazi su izvedeni i video zapisi kamera ispred zgrade u kojoj su se kako se sumnja skrivali optuženi za ranjavanje Arsenija Stefanovića početkom februara 2021.

Prikazani su i snimci iz Tržnog centra Ušće na kojima je, kako je sudija navela, mogući saučesnik Šarčevog ubistva, a koji je u obučen u crno i ima hiruršku masku na licu

Kod poznanika po drogu

Optuženi Đorđe Knežević je danas potvrdio da je on na snimku iz TC Ušće kada je ubijen Aleksandar Šarac. Ranij je ranije tvrdio da nije učestvovao u ubistvu već da je bio tamo kako bi kupio drogu od poznanika.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. 

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, vođa "kavačkog" klana. Optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17. oktobra 2020. Aleksandra Šarca. Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su ii cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Suđenje se nastavlja 19. juna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike